Global designvirksomhed kåret til Danmarks bedst vækstskaber

Kvadrat, der er Europas førende leverandør af teknologisk nyskabende og moderne kvalitetstekstiler og leverer til arkitekter, designere og private i hele verden, er kåret som dette års EY Entrepreneur Of The Year i Danmark. Virksomheden skal nu repræsentere Danmark ved EY World Entrepreneur Of The Year i Monaco i 2020.

Kvadrat A/S ved Anders Byriel og Mette Bendix er Europas førende leverandør af teknologisk nyskabende og moderne kvalitetstekstiler, og virksomheden leverer til arkitekter, designere og private i hele verden. Kvadrat løb med titlen som EY Entrepreneur Of The Year 2019 i Danmark ved landsfinalen i Lokomotivværkstedet torsdag aften foran 800 entrepreneurer og erhvervsledere.

I alt var seks regionale vindere af konkurrencen med i opløbet om at blive årets bedste vækstvirksomhed. Med titlen følger også æren af at repræsentere Danmark ved verdensfinalen, EY World Entrepreneur Of The Year, i Monaco i juni 2020.

I sin motivation for kåringen af Kvadrat lægger den uafhængige landsjury særligt vægt på:

  • Kvadrat er en fænomenal dansk væksthistorie, som konstant udvikler sig, og som har formået at skabe en ekstrem bred tilstedeværelse.
  • Den innovative tilgang, der gennemsyrer virksomheden, betyder, at funktionalitet, lyd og lys spiller ind i designs, som benyttes af førende spillere i industrien.
  • Her hersker en særlig kreativ designkultur med sigte på det globale marked, hvor Kvadrat har opnået en markant og førende markedsposition bl.a. gennem stærke partnerskaber med internationale arkitekter og kunstnere. Engagementet i moderne kunst og design er tydeligt.
  • Også inden for bæredygtighed indtager virksomheden en førende position og er anerkendt for sine resultater på området – og er en af faktorerne i virksomhedens høje kundeloyalitet.
  • Juryen peger i høj grad også på den helt særlige entrepreneurånd, som med anden generation i virksomheden har skabet meget imponerende resultater.

”Titlen som EY Entrepreneur Of The Year i Danmark gives til en virksomhed og dens ejere, der på bedste vis formår at forene en stærk forretningssans med vækstskabelse og udvikling, og hvor entrepreneuren er en rollemodel for den kommende generation. Kvadrat er en utrolig spændende dansk virksomhed med flot global rækkevidde, og som jeg tror vil få stor opmærksomhed i Monaco til EY World Entrepreneur Of The Year i 2020,” sagde Lars Fløe Nielsen formand for landsjuryen i EY Entrepreneur Of The Year.

Kvadrat var oppe mod de øvrige regionale vindere i kampen om at blive dette års EY Entrepreneur Of The Year:

  • Cane-line A/S
  • Gubra ApS
  • Mekoprint A/S
  • Mos Mosh A/S