Københavns universitets nye innovationscenter: KU LIGHTHOUSE - åbner 24. november

Fra forskning til forretning #2: KU – ”Vi spinner 200 nye virksomheder ud om året”

Statslige bevillinger udpiner den frie forskning, siger vicedirektør Kim Brinckmann, Forskning og Innovation, Københavns Universitet, som denne uge svarer på den uundgåelige kritik fra erhvervslivet og påpeger alle de gode samarbejder og succes’er der er.

Der er massiv kritik i vores del af erhvervslivet af, at vi skaber for få startups ud af universiteterne og få virkelig succesfulde internationalt, (sammenlignet med asiatiske og amerikanske), fordi vi ikke i universitetsloven sætter det som mål. I praksis handler næsten alt om meritering, om at få citationer i peer-reviewed tidsskrifter. Hvad gør I på jeres universitetet, for at fagligheden kan anvendes og bruges?

"Vi er meget interesseret i at komme i en konstruktiv og konkret dialog med virksomheder og brancheorganisationer om tech trans-systemet og forskningssamarbejde. Den kritik jeg møder, virker nogle gange anekdotisk og diffus. Jeg tror, at vi kan kvalificere den sammen.

Pro-medlemskab?

Støt missionen om økosystemets stemme. Få tjek på de vigtigste personer og dagsordener – og nå ned under alle hurra-nyhederne.

Tryk her

Allerede medlem? Log ind her: