Klumme: Fonde kommer vrimlende…

Corona eller ej, masser af nye spændende specialiserede fonde daler fra venturehimlen ned til markedet. Som i udlandet, så herhjemme. Det er godt, det vidner om et modnet marked. Her kan du læse, hvad jeg har fået for øre, og kender du alle omtalte, er du sej, for det gjorde vi ikke uden læsernes aktive medvirken! Og kom bare med flere tips – et marked har jo også siden arilds tid være en rygtebørs.

Der er mange startups, der har måttet se deres indtægter falde og skære ned. Når man, som jeg, i dag skal læse ansøgninger til Innovationsfondens People-program, er det let at se. Det er også let at se i egen portefølje, at nogle har det hårdt og vil få det hårdt ift. likviditet. Men langt de fleste har det ok, og adskillige rigtigt godt. Og der er intet, som tyder på egenkapitaltørke, hvad enten man vil give æren til renterne, statens hjælpepakker eller formuende pensionskasser m.fl., der leder efter nye aktiver. Det vrimler frem med fonde, og lægger vi oveni de øgede midler i Vækstfonden, der har været med i halvdelen af alle 2020-investeringer i økosystemet til nu, og andre offentlige fonde, så er der intet, der tyder på mangel på kapital, så langt øjet lige kan række. Og det er godt. Jo flere der er i markedet, jo mere kvalificeret bliver kapitalrejsningen for startups.

Pro-medlemskab?

Støt missionen om økosystemets stemme. Få tjek på de vigtigste personer og dagsordener – og nå ned under alle hurra-nyhederne.

Tryk her

Allerede medlem? Log ind her: