De tre vindere af konkurrencen #Selfmade: Ahmed Hussein, Rage Hersi og Ahmed Hassan. Derudover er Abdirahman Abdullahi og Said Nuh også en del af Flexstudy.dk, men kunne ikke være til overrækkelsen.

Flexstudy.dk er vindere af iværksætterkonkurrencen #Selfmade 2018

Vinderen af Lunar Way og Bootstrappings iværksætterkonkurrence #Selfmade 2018 er fundet. Det blev Aarhus-startup Flexstudy.dk, der løb med sejren, med deres unikke og skalerbare peer-to-peer-ide, hvor studerende hjælper studerende.

Den allerførste #Selfmade-konkurrence er netop blevet gennemført og det var den aarhusianske startup Flexstudy.dk, der blev kåret som vindere af iværksætterkonkurrencen #Selfmade 2018.

Det er fem unge mænd, der står bag Flexstudy.dk; Stifter og bestyrelsesformand Ahmed Hassan, CEO Rage Hersi, bestyrelsesmedlemmer Ahmed Hussein, Abdirahman Abdullahi og Said Nuh, og de er overraskede og stolte over at vinde den første #Selfmade-pris.

“Vi var lidt forvirrede, da vi fik at vide, at vi havde vundet. Vi forstod det ikke helt, men da det så gik op for os, at vi havde vundet, og hvad vi havde vundet, blev vi meget glade. Det kom meget bag på os, for vi havde jo ikke nogle brugere på platformen, men juryen kunne se potentialet, og vi håber, at de også kan give os noget god vejledning i mentorforløbet. Det vil være med til at give os et skub fremad,” siger manden bag ideen, Ahmed Hassan.

Et økosystem for studerende

Flexstudy.dk er en platform, hvor studerende kan få ekstra viden og lære om emner, de måske har svært ved på studiet. Samtidig tilbyder platformen også mulighed for at de studerende kan  lære fra sig i emner og fag, som de ved meget om.

Det kan de gøre gennem dokumenter, videoer og quizzer. Enkelt: du betaler for den viden du tilegner dig, og du får betaling for den viden, du giver videre.

“Vi vil gerne lave en platform, der er ligesom GoLearn, hvor instruktørerne kan hjælpe andre med et problem – i dette tilfælde formidling af et specifikt pensum – og sikre sig selv en ekstra indkomst. Ambitionen er at lave et slags økosystem for studerende,” siger Ahmed Hassan.

Ahmed Hassan fik ideen, da han som studerende selv manglede ekstra fag og kurser han kunne tage, der ville hjælpe ham i sine studier.

For at hjælpe så mange som muligt valgte han, at det skulle være studerende, der hjalp studerende, og det var et godt træk. For det var ideen om at skabe et økosystem for studerende, hvor de kan hjælpe hinanden med viden og tips til studierne, der særligt fangede juryens opmærksomhed.

“Konceptet dækker et tydeligt behov i markedet, hvor studerende i stigende grad gør brug af ‘ekstra hjælp’ til studierne. De eksisterende udbydere er både dyre og gammeldags, og så er de ikke peer-to-peer. Derfor fremstår Flexstudy.dk lige nu som en unik løsning. Derudover er det stærkt, at løsningen også giver incitament til, at dygtige og flittige studerende nærmest kan gøre deres noter og tutorials til et studiejob. Da konceptet er rent online-baseret og bygget op om peer-to-peer, er der et tydeligt skaleringspotentiale – både i forhold til antallet af studieretninger og internationalt,” udtalte juryen blandt andet om vinderne af #Selfmade.

Drømmer at blive internationale

Netop skalering og onboarding af brugere og kursusholdere er et af de helt store fokusområder i Flexstudy.dks videre rejse, og noget, de særligt håber, at få juryens rådgivning til for at kunne lykkes med.

Målet er nemlig at gøre Flexstudy.dk til Danmarks førende studieplatform og derefter  skalere det internationalt.

“Jeg gør ikke det her for pengene, men for at hjælpe andre. Der er så mange, der har brug for denne hjælp, og det er et vigtigt område at investere i. Derfor er det også kun naturligt, at vi fokuserer på at skalere det her til andre lande, hvor uddannelsessystemerne ikke nødvendigvis er lige så gode som i Danmark,” siger Ahmed Hassan.

#Selfmade er en hyldest til iværksættere fra iværksættere

#Selfmade er en kampagne, som Lunar Way har lanceret i samarbejde med iværksættermediet Bootstrapping.dk. #Selfmade sætter fokus på iværksætteri og hylder de mennesker, der vælger at gå deres egen vej, og måske endda ændre verden lidt i processen.

For at deltage i konkurrencen har danske iværksættere sendt videoer ind, hvor de fortalte om deres ide, deres vision og deres mission. Juryen valgte dem, de synes havde den bedste ide.

Juryen består af Morten Christiansen, direktør for teleselskabet 3 Skandinavien, Ralf Lodberg, partner i Advice, chefredaktør for Bootstrapping.dk, Marianne K. Schacht og stifter og vært på Iværksætterhistorier, Esben Brandborg Østerby.

Præmien er den ultimative iværksætterpakke, der blandt andet indeholder et års Lunar Way Business-abonnement og mentorforløb med alle medlemmer af juryen.

Læs mere her.