Englene fra DanBAN

Dette er Bootstrappings gratis nyhedsbrev. Bliv abonnent, og kom helt tæt på det danske startup- og investormiljø. Skriv til info@bootstrapping.dk

Bootstrapping ønsker alle læsere et godt nytår. I år er det ikke kun et nyt år, vi er trådt ind i, men et helt nyt årti.

Bootstrapping inviterer 23. januar nøgleinteressenterne i det danske økosystem til nytårskur – og det betyder naturligvis, at du skal med! Vores nytårskur, hvor vi også fejrer Bootstrappings 2-årsfødselsdag sammen med jer, holdes i år hos Klub, kl. 16.00-18.00 den 23. januar. Altså Linnésgade 25, 1361 Kbh. K.

Der bliver nok at tale om. Der vil være korte oplæg fra:

TOMMY AHLERS, politisk iværksætter, tidl. minister og MF, Venstre

ROLF KJÆRGAARD, CEO i Vækstfonden

LIVA ECHWALD-TIJSEN, stifter af Female Founders of the Future

JESPER HØJBERG CHRISTENSEN, stifter af Bootstrapping

(Der kan forekomme enkelte ændringer og tilføjelser til programmet.)

Du kan tilmelde dig her.

Vi starter året med et portræt af et af økosystemets mest centrale søjler: DanBAN (Danish Business Angels). Netværket har nu eksisteret i ni år og vokser sig stadig større samtidig med, at det gøder dansk iværksætteri i stigende grad. Over en halv milliard kroner har DanBANs medlemmer skudt ind i startups over de seneste tre år, og de har dermed været med til at sende mange iværksættere ud på en spændende vækstrejse.

“Tech er i dag på visse områder ‘det vilde vesten’, hvor traditionel forretningsetik og lovgivning ikke altid er 100 pct. anvendelig. Ny regulering tager tid, men kigge hinanden i øjnene og opføre os ordentligt kan vi gøre i dag,” fortæller Jeppe Rindom, stifter & adm. direktør, Pleo. Han er en af de 14 tech-ambassadører, der i dag er med til at lancere det danske Tech-løfte til DI Digitals nytårskur 2020. Her vil en bred gruppe, der repræsenterer alle dele af den danske tech-branche, aflægge et løfte, der er blevet kaldt teknologiindustriens svar på lægeløftet.

Du har helt sikkert set den på et eller andet tidspunkt. GRAFIKKEN! Grafikken over det samlede danske tech-økosystem, hvilken har gået sin sejrsrunde på de sociale medier. Men det er meget mere end det. Det er virksomheden Heyfunding, der har kortlagt mere end 1.500 tiltag, aktører, business angels og investorer, der tilsammen udgør det danske startupøkosystem, og i dag fungerer Heyfunding som en digital indgangsportal til hele startupøkosystemet.

Danske iværksættervirksomheder har mulighed for at få adgang til højt kvalificeret juridisk rådgivning til en samlet værdi af 400.000 kr. Det sker, når advokatfirmaet Gorrissen Federspiel for anden gang skyder gang i konkurrencen og innovationsprogrammet Sunburst, der netop har åbnet for en ny ansøgningsrunde.

God fornøjelse!