Teamet bag Heyfunding der på kort tid forandrede bloggen Inno-Overblik til startuppen Heyfunding.

Hvem har overblikket over det danske startupøkosystem?

Det har Heyfunding, der er en online-matchmakingplatform for iværksættere og investorer.

For startups er det en krævende opgave at sætte sig ind i de mange muligheder for at finde kapital, netværk, samarbejdspartnere med mere. Det er svært at identificere de mest relevante tilbud, men det problem har Heyfunding forsøgt at gøre noget ved.

Virksomheden har kortlagt mere end 1.500 tiltag, aktører, business angels og investorer, der tilsammen udgør det danske startupøkosystem.

“Vi oplever tit, at startups, der for eksempel søger en investor, ikke ved, hvor de skal starte. Så bliver det tit på Google, hvilket ikke altid giver det bedste resultat, ”siger Niels Holst, founder og direktør i Heyfunding. “Der er rigtig mange forskellige muligheder for en dansk startup, og der kommer nye til hele tiden. Men at danne sig et fuldstændigt overblik og udvælge lige præcis den investor eller det initiativ, der er relevant for ens virksomhed, kan virke uoverskueligt. Vi arbejder hårdt på at skabe det overblik på Heyfunding.dk, så iværksættere kan bruge deres tid og energi der, hvor det virkelig giver mening for dem.”

”Det er faktisk den første og eneste investor, vi kontaktede. Jeg vidste inden, at der på papiret var et rigtig godt match, hvilket jeg hurtigt blev bekræftet i.”

Det perfekte match mellem startup og investor-platformen er kun nogle måneder gammel, men har allerede hjulpet Ambitlocker ApS med at rejse en investering fra en dansk business angel.

Tog egen medicin

Ambitlocker udvikler en innovativ digital hængelås. “I begyndelsen forsøgte vi selv at rejse penge til vores Ambitlocker-projekt, men fælles for næsten alle investorer var, at de syntes, vi var på et for tidligt stadie, siger co-founder Steffen Nielsen Österberg. ”Da vi bad Heyfunding om hjælp, præsenterede de os for tre meget interesserede business angels, hvoraf den ene endte med at investere. Jeg tror ikke, vi kunne have rejst den investering uden Heyfundings hjælp.”

Heyfunding har tidligere taget virksomhedens egen medicin, når det kommer til at identificere den rette investor. Niels Holst tog selv kontakt til North-East Family Office i 2018:

”Oversigten er meget populær, og nu holder vi den løbende opdateret. Alle er velkomne til at byde ind, hvis de mener, at der mangler et initiativ.”

”Det er faktisk den første og eneste investor, vi kontaktede. Jeg vidste inden, at der på papiret var et rigtig godt match, hvilket jeg hurtigt blev bekræftet i. Der var god kemi fra begyndelsen, og North-East Family Office har siden investeret i Heyfunding i to omgange.”

Stor opbakning fra hele startupøkosystemet

Heyfunding har udviklet en – efterhånden landskendt – grafik, der skaber overblik over det danske startupøkosystem, og som har vist sig at være meget efterspurgt. På de sociale medier har den for længst gået sin sejrsgang.

”Oversigten er meget populær, og nu holder vi den løbende opdateret. Alle er velkomne til at byde ind, hvis de mener, at der mangler et initiativ. Den vil fremover fire gange årligt blive delt på vores sociale medier (Facebook, LinkedIn, Twitter) og i vores nyhedsbrevet,” siger Niels Holst.

Heyfunding samarbejder i dag med mange af aktørerne i oversigten, hvilke dagligt henviser iværksættere til platformen.

Indgangsportal til økosystemet

På den måde fungerer Heyfunding som en digital indgangsportal til hele startupøkosystemet. Virksomheden er på kort tid gået fra at være en blog under navnet Inno-Overblik til en tech-startup med fire fuldtidsansatte og en studentermedhjælper.

Samtidig er der etableret en bestyrelse bestående af succesfulde iværksættere, business angels og investorer.

Her sidder blandt andre business angel og medlem i DanBAN Peter Sandberg, der er flittig bruger af platformen.

“Jeg bruger Heyfundings platform som et værktøj, når jeg skal lave nye investeringer. Her får jeg onlineadgang til validerede startupcases, der matcher mine personlige investeringskriterier.”