Iværksættere kan vinde jurarådgivning til 150.000 kr.

Danske iværksættervirksomheder har mulighed for at få adgang til højt kvalificeret juridisk rådgivning til en samlet værdi af 400.000 kr.

Det sker, når advokatfirmaet Gorrissen Federspiel for anden gang skyder gang i konkurrencen og innovationsprogrammet Sunburst, der netop har åbnet for en ny ansøgningsrunde.

Der bliver valgt tre vindere, og hovedpræmien for første- og andenpladsen er juridisk rådgivning til en værdi af 150.000 kr. hver. Tredjepladsen vinder rådgivning til en værdi af 100.000 kr.

”For især unge virksomheder kan det være svært at navigere i de stadig mere komplekse lovregler, og af ressourcemæssige årsager prioriterer yngre virksomheder ofte ikke at få styr på deres juridiske fundament. Det kan erfaringsmæssigt spænde ben for dem senere. Vi giver adgang til juridisk hjælp på et tidligt stadie, så de kan koncentrere sig om at udvikle deres produkt, få fodfæste og lyse op på markedet” siger Lasse Skaarup Christensen, partner i Gorrissen Federspiel.

”Samarbejdet med Gorrissen Federspiel har været yderst professionelt, og de var en stor hjælp under investeringen, da vi ikke før har rejst penge.”

Som noget nyt har Gorrissen Federspiel indgået et samarbejde med Google og det digitale innovationsbureau Jayway. Google udlodder 20.000 dollars til køb af Google Cloud-platformservices til førstepladsen og 3.000 dollars til de to andre vindere. Jayway stiller en produktdesignworkshop til rådighed for vinderne til en værdi af 35.000 kr. Derudover tilbyder Sunburstprogrammet også adgang til Jayway, et fagligt og socialt iværksætternetværk.

Juridisk hjælp til kapitalrejsning

Vinderne af Sunburst bliver udpeget af Gorrissen Federspiel i samarbejde med et erhvervspanel bestående af en række erfarne erhvervsprofiler.

Sidste år blev der udpeget fire vindere. Hovedvinderen, Inniti, vandt juridisk rådgivning for 150.000 kr. Den juridiske håndsrækning er blandt andet blevet brugt til en efterfølgende kapitalrejsning.

”Samarbejdet med Gorrissen Federspiel har været yderst professionelt, og de var en stor hjælp under investeringen, da vi ikke før har rejst penge. Det gav en tryghed at have kompetente mennesker i ryggen,” siger Malthe Muff, adm. direktør i og medstifter af Inniti.

Alle virksomheder kan deltage i konkurrencen, så længe de har en solid forretningsplan og kan præsentere et produkt eller en service. Vinderne vil blive offentliggjort ved prisoverrækkelsen Sunburst Awards den 1. maj 2020 hos Gorrissen Federspiel i Axel Towers i København.