S efterlyser pensionspenge til iværksætteri

Dette er Bootstrappings gratis nyhedsbrev. Bliv abonnent og helt tæt på det danske startup- og investormiljø. Ring 71 74 79 91 eller skriv til jonathan@bootstrapping.dk

I ugens interview med Morten Bødskov fra Socialdemokratiet efterlyser den nuværende formand for Folketingets Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalg, at pensionsbranchen kommer på banen og bidrager til at udvikle nye vækstvirksomheder i Danmark:  ”Jeg så gerne bare en anelse mere risikobetonede investeringer fra pensionssektoren til gavn for iværksættere.”

For pensionspenge skal der til, hvis Danmark selv skal mønstre de store fonde, der kan løfte startups ud over serie A. byFounders er klar. Om 3-5 år tror Managing Partner Tommy Andersen på, at venturefonden har erfaring og track record til, at pensionssektoren vil investere direkte i dansk venture.

Udenlandske investorer sværmer om danske startups

Mens der er hul i markedet for kapital efter serie A, er der grøde i early stage-finansieringen. Udenlandske investorer går nu ind fra første kapitalrunde – oftest i syndikering med danske early stage-investorer.

Årsagen er det danske økosystem for tech-startups. Og det er netop, hvad der har fået hollandske Rockstart til Danmark. Venturefonden var en af de 70 investorer, der pitchede for danske startups i sidste uge.

AI og VR i jordnær praksis

Der er meget hype om AI. Så lad os få det ned på jorden og gjort praktisk anvendeligt for flere. Ditte Rude Moncur fra Vækstfonden fortæller i dette blogindlæg, hvordan Vækstfonden bruger maskinlæring til at sikre iværksættere og vækstvirksomheder den rigtige risikovillige kapital på det rigtige tidspunkt. Vi hører meget gerne om din erfaring med AI.

Fra AI til VR, som også har stået imod meget hype. Bolværk Games rejste penge efter en YouTubevideo. I dag tjener startuppen penge på at uddanne stewardesser og togkonduktører i et marked med boomende efterspørgsel.

Blockchain og iværksætterråd

Blockchainteknologi kan skabe ny forretning for etablerede brancher. Men der skal agil lovgivning og tæt samspil med de gamle systemer til, hvis mulighederne skal udnyttes, skriver Victoria Gago, medstifter af European Blockchain Convention, der for nylig blev afholdt i København for første gang.

Del din viden, og vær klar til at skifte retning. Vinderne af DGI’s Impact innovationskonkurrence deler deres bedste råd til kommende iværksættere.

Ugens podcast fra Techtopia diskuterer open source i offentlig IT, IT-katastrofeprojekter, etablering af en IT-havarikommision, politikeres mangel på IT-kompetencer og muligheden for at etablere et IT-ministerium.

God fornøjelse.