Sådan leder du din startup til scaleup

Du løber foran en lyntog, der hele tiden kører hurtigere og hurtigere. Bliver du for langsom, bliver du kørt over”. Det lyder alt andet end behageligt. Alligevel bedyrer Peakons medstifter og Chief Growth Officer, Kasper Hulthin, at rejsen fra startup til scaleup er sindssyg spændende. Ledelse er noget, vi taler om i store virksomheder. I opstartsvirksomheder gør man det bare, det der med at rykke fra 20 til 80 til 200 ansatte. Men hvad er egentlig opskriften bag? Hvor gør det særlig ondt, og hvornår gør du som stifter ikke længere en forskel ved at arbejde 80 timer om ugen? Ledelse a la Peakon er anden artikel i serien om scaleup-ledelse.

God ledelse handler også om at kende sine begrænsninger. Stifter af Billy, Toke Kruse, erkendte efter salget af Billys amerikanske aktiviteter, at han ikke længere skulle stå i spidsen for selskabet – i hvert fald ikke alene.

Tal om digital ligestilling

Rekruttering, der favoriserer mænd, og et retsvæsen, der straffer farvede hårdere end hvide. Lige nu bygges algoritmer til kunstig intelligens, der kan give diversiteten et kvantespring – eller sætte den årtier tilbage. Opråb fra Queue-its stifter og CCO, Camilla Ley Valentin, om at sætte digital ligestilling på den politiske agenda.

I ugens podcast fra Techtopia spænder Henrik Føhns AR-brillen på og dykker ind i hjernen. Fremtidsfabrikken har interviewet Joakim Warnøe om, hvordan venturefonden Nordic Eye arbejder.

Den relevante startup

Under den overskrift talte COO i Tryg, Lars Bonde, og investor Peter Warnøe, da Trygs The Camp blev relanceret. Nøgleord er samfundsansvar med link til forretningen. Læs blogpost fra Rainmaking.

Er du investor, så vær med i vores kortlægning af impact investeringer i Norden. Du deltager her.

God fornøjelse