Nye fonde disrupter dansk venture

”Der er lidt langt mellem snapsene i Norden.”

Sådan lyder det fra venturefonden Nordic Eye i ugens tema om Danmarks fire nye venturefonde. Ældstebarnet Nordic Eye har to år på bagen, og vi har også talt med byFoundersThe Nordic Web Ventures og Futuristic.vc, der alle blev født sidste efterår. Tilsammen står de fire fonde bag ikke mindre end 39 investeringer.

Så trods deres unge alder har de sat solide aftryk i det danske – og nordiske – iværksættermiljø. Nu er de klar til det næste ryk.

Fejlbremsen

Der er fejl i alle nye forretningsmodeller. Men skam over fejlene er paralyserende og en kæmpe hæmsko for iværksættere. Så lad os tale om tabuerne, så vi kan komme klogere videre, lyder det fra stifterne af den cirkulære virksomhed TrÆls.

SDG-washing og forsikringstech

Ifølge FN er der for 12 billioner dollars markedspotentiale i FN’s verdensmål. Det har virksomhederne taget til sig. Men nu skal hensigtserklæringerne omsættes til handling, og virksomhederne skal walk the talk.

Konkret handling er til gengæld i fuld sving i forsikringsbranchen, der er godt i gang med en digital omstilling, der skal bringe insurtech på højde med sin mere eksponerede storebror fintech, skriver Christian Palm fra Samlino.dk.

Lydkometer og machine learning

Danmarks nye accelerator for lydinnovatører Sound Hub Denmark har netop skudt første vækstforløb i gang. Se de syv deltagere her.

Unity og verdens førende virksomhed ud i machine learning har fundet sammen. Hvorfor kan du høre i ugens podcast fra Techtopia. Og i vores podcast fra Iværksætterhistorier har vi talt med Airhelps stifter Henrik Zillmer om, hvordan idéen med at hjælpe flypassagerer blev til en virksomhed.

Verdens største sjapfest

I næste uge udkommer ugens nyhedsbrev fra Bootstrapping torsdag i stedet for tirsdag. Vi skal nemlig til Slush i Finland. Og som førstegangsdeltagere er vi rigtig glade for de virkelig gode råd, som erfarne Slush-gængere deler her.

Stay tuned for seneste nyt om den nordiske startup- og investorscene. Vi pakker flade sko, saunatøj og lag-på-lag-icebreakers.

God læselyst.