Henrik Zillmer, stifter af Airhelp.

Airhelp: Fra en strand på Bali til 600 ansatte

Henrik Zillmer skabte sammen med Nicolas Michaelsen og Greg Roodt i Januar 2013 – Airhelp. I dag er virksomheden global markedsleder for flykompensation og har 600 ansatte.

Før Airhelp arbejdede Henrik i den verdenskendte inkubator Rocket Internet. Her var han med til at starte Zalando i Australien og Sydsøstasien. I alt 9 webshops på lidt under 1 år. Om den tid siger han:

“Det var en sindsyg oplevelse. Vi jokede med at vi arbejdede 25 timer i døgnet, fordi vi nogle gange landede på den anden side af jorden. Så fik vi lige et par ekstra timer i døgnet. Jeg mistede nok lige 1 år i den anden ende, fordi det var så intenst, men det var mega spændende.”

Airhelp blev skabt i et ferieparadis

På en strand i ferieparadiset Bali deltog Henrik efter Rocket Internet tiden i Project Get Away. Et community for entreprenante nomader under formidable himmelstrøg. Med en kokosnød i hånden og en laptop i den anden begyndte ideerne om det næste projekt at komme.

Efter måneders research nåede han dog hurtigt et punkt, hvor risikoen ved at fejle med at have for mange projekter i luften var for høj. Så der skulle fokus til.

Med bl.a. en fortid i det verdenskendte inkubator – Rocket Internet – havde Henrik rejst rigtig meget. Han var gået glip af en vigtig barnedåb og hans bedste vens polterabend på den måde. Af familiære genveje vidste han, at flyselskaberne er forpligtet til at give kompensation, men forbrugerne var ikke klar over det og udbyderne som skulle hjælpe var ikke innovative nok.

“Vi havde meget få penge. Så vi lavede en masse billige facebookkampagner, der linkede til forskellige landingpages med forskellige wording. Vi havde altså ikke noget reelt produkt. Det var bare for at teste af om det var noget folk ville være interesseret i. Det var der ret mange som var. De gav os bare deres email.”

Kunne du tænke dig at høre hele historien om Airhelp og Henrik Zillmer, så hop ind og lyt til podcasten.