Nordic Eye vingeskudt efter perfekt start

Nordic Eye-sagen er en opsigtsvækkende historie med to investorkendisser i front, hvilken næsten dagligt udvikler sig med lækkede dokumenter til pressen og skarpe udtalelser om snyd og bedrageri. Man skulle tro, at det kunne få hvilken som helst fond til at implodere på få sekunder. Det er endnu ikke sket.

Da Silicon Valley Bank i sidste måned meddelte bankens ankomst til Norden, opstod spørgsmålet hurtigt i finansverdenen, om bankens entré var en gamechanger i det nordiske bankmiljø. Var dette begyndelsen til en nordisk bank-armageddon?

Gratis dansk beta-app kan ”næsten” det samme som kostbar hardware til mellem 50.000 – 100.000 kroner, siger advisor og investor bag den. Læs om danske Obitals app, Eyetell, der i torsdags blev lanceret på konferencen Disrupt Berlin. Den giver folk med handicap som ALS og cerebral parese mulighed for at kommunikere ved hjælp af øjnene.

København har det, som udenlandske founders vægter højst – men ligger lavt på listen over byer, hvor verdens tech-iværksættere vil starte nye virksomheder. Fortællingen om hovedstadens unikke fordele skal ud til flere, skriver Copenhagen Capacity.

Bootstrapping bringer de næste måneder en Q&A med en business angel, som er tilknyttet DanBAN. I denne uge er det med Louise Ertman Baunsgaard.