Lad os tale profitten op

”Jeg er investor som alle andre og forventer et økonomisk afkast, der afspejler den risiko, jeg tager. Derudover forventer jeg, at mine investeringer har en positiv effekt på samfundet.”

Sådan siger business angel Søren Stig om, hvorfor han sætter sine penge i impact-startups. Altså, nye virksomheder, der gør kloden mere bæredygtig, mens de tjener penge. Og jo flere penge de tjener, jo mere positiv effekt.

Vi taler ikke filantropi, men forretning. Derfor er det helt legalt at tjene penge direkte ved at løse fattigdoms- og miljøproblemer. Og ikke først tjene penge på noget, der ikke gør en forskel, for derefter at bruge pengene på at gøre godt. Faktisk er det afgørende, hvis vi skal lykkes med at nå de 17 mål for en bæredygtig verden, som alle lande i FN enstemmigt har vedtaget.

Alt for mange tech-startups har svært ved at finde forretning i den løsning, de har fundet. Og så er det op ad bakke at få investorer med og skalere. Det vil Danske Bank nu rette op på med platformen +Impact. For der er god forretning i det, også for banken, når impact-techiværksætterne får succes.

I denne uge kan du også læse, hvad investorsyndikatet med bl.a. Gregers Kronborg, Jacob Wandt og Tommy Andersen ser i eventplanlægning og startuppet Tame.

I USA har Unity, Zendesk og Vivino stor succes. Men for de fleste danske startups er vejen til det amerikanske marked brolagt med blod, sved og tårer. Læs dos and don’ts her.

Læs også blogindlægget fra DTU og Danish Tech Challenge, om hvordan du får mest ud af dit acceleratorforløb. Og iværksætter og investor Lars Tvedes seneste blog i serien om venturekapital. I denne uge om det fremadstormende nordiske venturemarked.

 

God læselyst.