Investorer skal der til

Der er håb for verden, når man kigger i pipelinen af startups, der vil gøre det til forretning at løse globale problemer. Især nye tech-løsninger inden for sundhed (FN’s Verdensmål nr. 3) og indenfor bæredygtig produktion og forbrug (FN’s Verdensmål nr. 12) har gode udsigter.

De mange nye startups er nemlig rigtig gode til impact. Til gengæld har de massivt og akut brug for hjælp til skalering og til at udvikle en klar forretningsmodel. De har brug for investorer. Og investorerne skal stille præcis de samme krav om afkast som i enhver anden investering. Som Ditte Lysgaard Vind, Managing Partner at The Circular Way by Lendager Group sagde i sidste uge på årets impact festival, Katapult Future Fest, så går en impact-investering ikke på kompromis med afkastet.

Læs også, hvilke brancher Danmarks dygtigste angel investor tror på. Og hvor han ville placere sin formue, hvis det kun handlede om penge.

Netop som hypen har lagt sig efter svenskernes amerikanske børsnotering af Spotify, sælger vores naboer i øst iZettle for 2,2 milliarder dollars. Læs i denne uge iværksætter og investor Lars Tvedes blog om iværksætteri på dansk versus på svensk i serien om venturefunding.

Og så er 25 nye vækstkometer klar til at sætte turbo på væksten. Skal de på din radar, så se her hvem de er.

Husk, at de fleste af artiklerne også findes på engelsk, så du kan dele dem med resten af verden:-)

God læselyst.