Foodtech og Life Science dominerer på listen over Acceleraces udvalgte startups til deres kommende vækstforløb. Foto: Gettyimages.

25 startups klar til vækstboost

25 højvækst startups starter på det sjette vækstforløb med Scale-up Denmark. De er udvalgt blandt flere tusinde virksomheder.

25 startups inden for cleantech, foodtech og IT starter nu på vækstforløb med Scale-Up Denmark her 15 fra Danmark. De 25 er:
CLEANTECH
VIA Science (USA) arbejder med værdistyring i energisektoren. Virksomheden har udviklet et blockchain-baseret system kaldet Trusted Analytics Chain (TAC). TAC forbinder energivirksomhedens data med potentielle AI-løsninger for at skabe øget værdi inden for fem områder: datapotentiale, sikkerhed, omkostninger, marked og omsætning.
SpinDrive (Finland) arbejder med energieffektivitet med deres højhastigheds elektriske transmissioner med friktionsløse magnetiske lejer og tilstandsovervågningssoftware. SpinDrives opdriftsteknologi betyder, at transmissionen kan være i brug i 20 år uden behov for vedligehold eller brug af olie. SpinDrive blev udvalgt til pitchkonkurrencen Slus 100 i 2017 og er blandt Arctic 15’s top30 nordiske stratups.
Grønbid (Sverige/Lund) er en onlineservice, som udbyder solpaneler til lokalsamfund. Husejere i samme område tilmelder sig platformen, så de som gruppe kan investere i solpaneler, som kommer både dem selv, leverandørerne og miljøet til gode. Hvis der er nok interesse i et område for solpaneler, forhandler Grønbid på vegne af husejerne, står for kontrakter og indsamling af info samt underskrifter. Derefter kontakter entreprenørerne lokalsamfundet og aftaler installationen i området.SBR Cleantech (Danmark) er specialiseret i at lave anlæg af piletræer til rensning af spildevand. Pileanlægget nedbryder spildevandet miljørigtigt og er verdens første decentrale pile- og rensningsanlæg uden septiktank og fri for udledning af mikroplast.

Pro-medlemskab?

Støt missionen om økosystemets stemme. Få tjek på de vigtigste personer og dagsordener – og nå ned under alle hurra-nyhederne.

Tryk her

Allerede medlem? Log ind her: