Centrale aktører fra økosystemet i opråb til Christiansborg

BREAKING: Centrale aktører fra økosystemet i opråb til Christiansborg. Bootstrapping kan meddele, at nogle af de mest toneangivende iværksættere og investorer fra den danske tech- og iværksætterverden netop er kommet med et udspil, der indeholder seks forslag, der skal hjælpe os gennem coronakrisen: Der skal frigøres 4-6 måneders likviditet for at understøtte driftsøkonomien, og adgangen til vækstkapital skal øges med 100-150 % for at understøtte fortsat vækst. Derudover peger initiativtagerne på fem justeringer af de nuværende hjælpepakker.

Læs dokumentationen bag ”de 5 justeringer af hjælpepakkerne og de 6 nye forslag, økosystemet selv finder afgørende.” Underskrevet af nogle af økosystemets mest centrale aktører.

Engang var lediggang roden til alt ondt. Nu er den påbudt. Og lige nu forhandles der om at forlænge pakkerne, der præmierer lediggang og nedlukning. Skal vi ikke snart have vendt det til stimulering af oplukning og vækst? Lars Løkke, Danmarks eneste oppositionspolitiker, mener, at Mette Frederiksen har valgt både at gå med livrem og røde seler. Har han ret? Og hvad skal der til? Jesper Højberg giver sit bud.

Vækstvirksomheder kan ikke bruge statens hjælpepakker med hjælp til likviditet, og bankerne er heller ikke en mulighed. ”Vi har talt med de største danske banker, og det er ikke forkert at sige, at de produkter, der er i bankerne, ikke er målrettet vækstvirksomheder,” siger Mette Lykke fra TooGoodToGo.

EU Startups har kåret Europas 50 mest indflydelsesrige kvinder i europæiske startups og venturekapital. Fire succesfulde danske kvinder er med på listen. Bootstrapping har talt med dem.