Det skal du se på Techfestival

Et af årets største begivenheder inden for techverdenen, er lige rundt om hjørnet. Derfor har vi spurgt nogle udvalgte tech-elskere om, hvad de skal se på årets festival.

Techfestival starter onsdag, og programmet er spækket med interessante summits, talks, meetups. Hvordan finder du hoved og hale i programmet, og hvad er spændende i år? Vi har spurgt en håndfuld festivalgæster, hvad DE skal se på årets Techfestival.

Læs med og se, om du bliver inspireret.

Foto: Steen Brogaard.

Henrik Føhns, podcastvært på Techtopia

Hvad skal du se på Techfestival i år?

Techfestival er utroligt uoverskuelig, men i skrivende stund har jeg puttet tre summits, et par meetups og en håndfuld keynotes i kalenderen.

Summits:

Micromobilty, der følger op på sidste års tema. Nu har eldrevne scooters og bike-sharing indtaget amerikanske storbyer, så jeg skal opdateres på bæredygtig trafik i vores storbyer. Jeg lavede podcast om emnet sidste år, og den er en af de mest populære, jeg har lavet.

Blurred Reality. Næste generation af internettet bliver et miks af IoT, AI, augmented reality og VR, så det håber jeg at blive klogere på hos Khora.

Building a Desirable Online World. Hverken USA eller Kina kan tilbyde et ønskværdigt informationssamfund. Jeg vil høre om et europæisk alternativ. Arrangøren er franskmanden Tariq Krim, som jeg har hængt ud med jævnligt igennem de sidste 12-13 år. En god tænker.

Keynotes:

Kevin Slavin har jeg fulgt og interviewet i et årti. Han var Twitter-pioner, lavede real life-gaming og eksperimenterede med syntetisk biologi og analyse af bakterier før mange andre. Jeg er spændt på, hvad han laver nu.

Claire Evans er et spændende miks af teknolog, forfatter, journalist og musiker. Hun har bl.a. skrevet en bog om kvindelige tech-pionerer. Jeg har to døtre, som skal vokse op i en verden domineret af mandenørder. Jeg vil vide, hvordan de også kan slå igennem og bestemme over teknologien. Jeg tjekker også hendes deltagelse i Copenhagen Tech-Book-Club, der holder meetup hver dag under festivalen.

Lisa Mosconi er neurolog med fokus på vores madvaners indflydelse på hjernen. Jeg er ret optaget af biohacking og den kemiske forbindelse mellem mave og hjerne, især i forbindelse med neurologiske sygdomme, så derfor er hun spot on!

Lynn Rothschild taler om syntetisk biologi, hvilket er disciplinen, hvor vi kan kode biologi, som vi koder computere. Hvem vil ikke høre om biologisk ingeniørkunst? Lav dine egne bakterier og enzymer. Det er fremtiden.

Jeg lurer også på meetups om biohacking, privatliv med mere.

Rasmus Bruun, Communications Manager, fintech-startuppet ARYZE

Hvorfor deltager du/I på Techfestival?

Hos ARYZE arbejder vi meget med, hvordan teknologi kan gøre livet bedre og nemmere for mennesker. Vi arbejder på at være transparente og ærlige samt indbyder til at samarbejde om at gøre ting hurtigere og smartere i dag på en etisk og ordentlig måde. Derfor var det meget naturligt for os at tage del i Techfestival, og jeg synes, at initiativet er rigtig godt. Jeg er meget spændt på at se, hvordan festivalen forløber, og vi ser frem til at diskutere teknologi med andre firmaer.

Hvad skal du se på Techfestival i år?

Jeg ser frem til det arrangement, som vi deltager i, hvor vi skal tale om måden, vi betaler på. Derudover skal jeg se “Playing with Blockchain”, da jeg ser så meget potentiale i den teknologi og er interesseret i at høre deres tanker om værdi, tillid og gennemsigtighed, der er enormt vigtige begreber for ARYZE. ”VC Conversation: Changing Startup Culture and New Expectations for Businesses” lyder også rigtig spændende, ligesom ”Why and How Big Companies Need Startups to Innovate” gør.

Freja Nissen Eilertzen, Head of Social, Aller Client Publishing

Hvad skal du se på Techfestival i år?  

Jeg har tilmeldt mig fire forskellige sessions: to onsdag og to torsdag.

Onsdag tager jeg en hel dag på Vesterbro Bibliotek, først med Protecting Digital Freedom and Rights to Privacy og efterfølgende til Augmented Reality and Marketing: Reaching New Digital Consumers.

Torsdag tager jeg på rundtur på Vesterbro; først skal jeg til How to Fix the Internet i Absalon, og derfra skal jeg videre til 5E og meetuppet The People’s Internet of Things.

Hvorfor deltager du/I på Techfestival?

Jeg har især to gode grunde til at deltage i årets Techfestival. For det første er jeg rådgiver om sociale medier og digital kommunikation, og jeg oplever, at mine kunder efterspørger en bredere digital forståelse hos deres samarbejdspartnere i dag end for blot få år siden – de vil måske ikke lige købe en chatbot på dag ét, men de vil gerne høre om de nye digitale muligheder.

Derudover så er tech-forskrækkelsen i stigning; altså, vi kan flere og flere ting, men mange organisationer diskuterer internt, hvad de bør gøre, og hvad de bør undlade af lovlige og etiske årsager. For det andet så er vellykket digital kommunikation enormt afhængigt af, at man kender til de tekniske muligheder på de forskellige platforme, og man har viden om, hvordan brugerne bevæger sig og konsumerer indhold. Så jeg håber på at blive klædt godt på til at tage den diskussion fremover og kunne rådgive mine kunder til en ny tid.

 

Sigurd Schou Madsen, kommunikationschef, Fonden for Entreprenørskab samt Teknologipagten

Hvorfor deltager du/I på Techfestival?

Teknologipagten deltager i Techfestival, fordi festivalen tager et meget vigtigt og stadig mere aktuelt spørgsmål op til debat; nemlig, hvordan vi skaber det bedst mulige møde mellem mennesker og teknologi. Teknologipagten er netop sat i verden for at styrke danskernes tekniske og digitale kompetencer, så alle kan deltage i og være med til at udvikle samfundet i en teknisk og digital retning. Derfor glæder vi os meget til at blive inspireret og tage del i debatten om en central del af vores fremtid.

Hvad skal du se på Techfestival i år?

Jeg skal bl.a. deltage i Coding Class Copenhagen – Kodning og Innovation i Folkeskolen. Netop det koncept er et helt konkret eksempel på, hvordan der i børnehøjde kan arbejdes på at styrke digitale kompetencer gennem kodning og værdifuld problemløsning. Og så er Coding Class Copenhagen et projekt i Teknologipagten.

Frederik Ploug Søgaard, Head of Business Development, Keystones

Hvad skal du se på Techfestival i år?

Jeg må have slæbt min gravide hustru afsted og se noget, der også interesserer hende.

Transhumanisme, hvis der er noget om det. Altså, ændring af vores biologi og optimering af mennesker med moderne teknologi. PlatoScience er et godt eksempel på den trend. Megasejt startup.

Jeg vil invitere min hustru på en date ved denne talk i første omgang: Danish Biotech Makers and Startups – What’s Next? 

Kom til Meetup hos Bootstrapping

Og så er du selvfølgelig også velkommen til Happiness in Tech Companies, som er et meetup om arbejdsglæde i techvirksomheder. Det er i Bootstrappings lokaler på Gammel Kongevej 3, og det er fra kl. 17-19 onsdag den 5. september. Læs mere om eventet her.