Dennis Kayser: Kan startups vinde i Danmark? #3

Hvis vi skal kunne svare ja til det spørgsmål, skal der ske en radikal ændring i økosystemet. Dennis Kayser præciserer, hvorfor forskellen i sværhedsgrad ift. at skalere en startup er så stor mellem Danmark kontra USA & UK. Adgangen til talent er svær, og forklaringen skal findes ved en række benspænd: Dårlige warrants, besværlige immigrationsregler og uforståelige skattesystemer afskrækker dygtige kandidater. Det er dommen fra tidligere ugens investor på Bootstrapping, Dennis Kayser, som selv har rejst over 200 mio. kr. til sin startup Forecast, hvor han er co-founder og CEO. I denne uge er det bagsiden ved vores immigrationsregler og beskatning, som Dennis Kayser stiller skarpt på.

Når immigrationsregler og personbeskatning spænder ben for talent

Ja, det er muligt at rejse udenlandsk kapital i Danmark, men faktum er, at størstedelen af danske internationale it-succeser er rejst ud af landet for at finde kapital og arbejdskraft til at vokse sig store nok i det tempo, der er krævet. Det er svært nok at starte en virksomhed af international kaliber, så hvorfor gøre det sværere for sig selv? Derfor bliver resultatet for mange danske vækstvirksomheder, at de starter i Danmark, men inden for en årrække søger udenlands for at hente kapital eller lade sig børsnotere i eksempelvis England eller USA. Dermed forsvinder en stor del af værdiskabelsen ud af Danmark.

Pro-medlemskab?

Støt missionen om økosystemets stemme. Få tjek på de vigtigste personer og dagsordener – og nå ned under alle hurra-nyhederne.

Tryk her

Allerede medlem? Log ind her: