Danmark får ny bank: Lunar Way får licens til at drive bank og henter 195 mio. kr. hos investorer

Den danske bankapp Lunar Way får, som den første danske fintech-virksomhed, banklicens fra finanstilsynet, og henter 195 mio. kr. i ny investeringsrunde.

Fintech-virksomheden Lunar Way har i sin seneste investeringsrunde hentet over 195 mio. kr., og har polstret sig til at sikre en banklicens fra Finanstilsynet. Dermed bliver Lunar Way Danmarks – og Nordens – nye bank.

Lunar Way har siden 2015 har været en iværksættervirksomhed, der tilbyder en bankapp baseret på finansiel teknologi, og bliver dermed den første af de såkaldte fintech-startups, der kvalificerer sig til at få en banklicens. Den skal bruges til at styrke tilstedeværelsen på de nordiske markeder markant og sikre, at Lunar Way selv ejer værdikæden, når det gælder om at udvikle produkter og udfordre sektoren.

“Lunar Way har hele vejen igennem været en seriøs udfordrer til den traditionelle finansielle scene, og det kommer til at fortsætte. Men for at kunne udfordre måden at tænke bank på, i det omfang, vi ønsker, skal vi kunne operere under samme vilkår som klassiske banker. Banklicensen gør det muligt for os at træde ind på banen som en reel spiller. Og de resultater vi har skabt som tech-virksomhed er en rigtig god indikator på, hvad vi kan drive det til med en banklicens,” siger Ken Villum Klausen, stifter og adm. direktør i Lunar Way.

Lunar Way har vist sin villighed til at udfordre den traditionelle banksektor blandt andet ved at lancere Danmarks højeste renter på indestående på 4 pct. tidligere på året. “Fundingen og banklicensen er den foreløbige kulmination på fire års hårdt arbejde, og resultatet af dedikation og en kraftpræstation fra hele Lunar Way-teamet. Man kan roligt sige, at det svarer til at starte i fjerde division og så arbejde sig op til finalen i Champions League,” siger Ken Villum Klausen.

Lunar Way er gået fra en håndfuld til knap 100 ansatte fra Danmark, Sverige og Norge fordelt på kontorer i Aarhus, København, Stockholm og snart også i Oslo. Lunar Ways bankapp bruges af mere end 100.000 skandinavere, og +12.000 nye brugere bydes velkommen hver måned.

Selve processen med at få en banklicens har været i gang gennem det seneste år, hvor Lunar Way har været i tæt dialog med Finanstilsynet.

“Vi er utrolig glade for det parløb, og den sparring Finanstilsynet har hjulpet os med gennem hele processen,” siger Peter Smith, der som led i udviklingen fra tech-virksomhed til fintech med banklicens selv gik fra en stilling som adm. direktør i Nordea Kredit til bankdirektør i Lunar Way i februar 2019.