CFO-as-a-Service – 2150 & Tony Seba – Peters Invest – Seiers blockchain – Værdisætning+

Nu falmer skoven falmer trindt om land….”. I al fald rasler et skønt virvar af mørkebrune, røde og gule blade ned. Men ud over at bruge efteråret på med kolde fingre at rense tagrender, kunne vi jo løfte blikket lidt: Fra på søndag er der diskussioner i alle grønne og greenwashende nuancer på COP 26 i Glasgow. I starten af december Slush i Helsinki. Kunne de ikke åndeligt fusioneres? For skal der ske noget skalerbart med klimaet, kræver det store, smarte højteknologiske løsninger og omstillinger. Ellers er vi fucked, sagde sommerens IEA rapport: “In that net-zero emissions pathway, the market for five clean technologies rises to well over $1 trillion annually by 2050” her refereret fra Axios.

Jeg diskuterer tech og bæredygtighed fra VC 2150 fond til Tony Seba og gårsdagens Radikale udspil. Vi skal især omkring hhv. ugens spændende fintech Scaleup Finance og ugens ditto investor Peter Tronsegaard. Samt lytte til den altid udfordrende værdisætning af startups med Anne Stampe, Nordic Female Founders og Mapspeople. Og høre om blockchain med Lars Seier.

 

Ugens startup: Scaleup Finance – til iværksætternes undsætning

Kunne du ikke også drømme om en CFO-as-a-Service? Jeg ser utallige fordele for en startup. Ikke bare i bogholderi men alt det finansielle med hele tiden at rejse kapital lavet i kombi af automatisering og rådgivning. Founder Alexander Wulff fortæller om at løfte andre startups og egen fintech og det at komme ud i Europa med denne spændende hybrid mellem software og service. Tjek det ud.

 

Klumme: Kom så med grøn high tech. 2150, Seba & Simon

I DanBAN er en af vores mærkesager, at løfte de digitale løsninger og forretningsidéer til den grønne omstilling. Politikere flest tror, vi alene skal satse på nogle moon-shots til 2050. Tony Seba fra Stanford peger stille på de 8 eksisterende teknologier, der med faldende S-kurve priser vil løse det meste. Hvad er det startups og kapital, tech og bæredygtig politik kan? Jeg diskuterer i lyset af bl.a. Seba og Urban Tech fonden 2150, hvordan vi kommer videre med tech til at sikre den nødvendige grønne skalering og stordrift. Vurder selv.

 

5 skarpe til ugens investor: Peter Troensegaard Jensen

Alle der møder Peter Troensegaard Jensen kan se, han er dygtig. Men også at han er ung. Faktisk kom jeg til at kalde ham Benjamin i en DanBAN forsamling. Han er så bare skarpere. Og han har nu mange startup investeringer via GEPE Invest, bl.a. GO-Pen, som var ugens startup i oktober, The Syrup Co., Robotto, Dogley, Glycospot og Container Living. Hvordan benytter Peter sin tunge management- og marketing-viden? Læs selv.

 

Afsnit 2 – Sådan værdisætter du din virksomhed

Michael Gram fra Nasdaq First North noterede MapsPeople og ugens startup i maj værdisatte første gang sin virksomhed i 2005. Hvad var de egentlig værd og hvordan har værdisætningen udviklet sig fra analoge til digital produktion? Anne Stampe Olesen medstifter af Nordic Female Founders og ugens investor i september reflekterer over, hvad du skal huske, når du skal forhandle med investorer om en værdiansættelse af din virksomhed? Styr på dine data er en god start. Lyt på råd fra Anne og Michael.

 

Techtopia 211: Hvad laver Lars Seier med blockchain?

Blockchain er en ny slags internet, siger finansmanden Lars Seier. Det er det han vil lave med Concordium, hans vigtigste projekt, hvor vi andre måske naivt troede det var FCK eller Geranium. Det skal også gøre blockchain stueren, dvs energineutral og sikker samt kunne fastslå identiteten af brugerne, uden at staten skal overvåge det hele. Henrik Føhns har talt med Lars Seier på IDAs konference Technomania i Messecenter Herning. Lyt med.

 

Se skovens struktur for bare træer

Bare træer, er hvad vi får, når bladene er væk. Men at vinde klimakampen kræver ikke bare teknologi og kapital, men også et mentalt paradigmeskift. Et farvel til 1970’ernes triste, pietistiske udskamning og afsavn af varmt vand og genbrug af vadmel. Som min gode kollega Timme Munk skrev i Berlingske i søndags: ”Løsningen er at gå fra aktør-blame game til struktur-blame game. At gå fra efterspørgselsbegrænsning til udbudsalternativer. Vi vinder kun, hvis vi sætter turbo på udbudssiden af klimakampen. Problemet er ikke, at folk (individ) skamløst flyver Jorden rundt. Problemet er, at verdenssamfundet (struktur) ikke har støttet udviklingen af elektriske fly.”

På fredag er jeg elbilet til Randers. Ikke for at se grøn regnskov, men for med Vækstfonden at se på grønne, danske strukturvirksomheder. Men vi ses nu nok alligevel i din indbakke. På herligt gensyn.