5 skarpe til ugens investor: Steen Ulf Jensen – fra TV-CEO til Lead Angel

Steen Ulf Jensen investerer i skalerbare danske tech-startups, besidder 12 bestyrelsesposter og er med ejerskab i 20 danske selskaber i den øverste ene procent af dem, der er medejer af flest virksomheder i Danmark. Han er medlem af Danish Business Angels. Steen Ulf Jensen har grundlagt Boxer TV Danmark, er tidligere direktør i Viasat og har med 20 år på C-niveau i den kommercielle TV-branche sine styrker i ledelse, organisationsudvikling, salg og markedsføring.

1. Steen, du er investor og bestyrelsesformand i Beyond Leather Materials, Tiimo, Eupry, Cavea Technologies, PentaLock, MODU, AH Metal Solutions, YourLocal og Cornered Audio og i bestyrelsen af Legal Desk, The HydroPen, OfficeHub. Hvor stort et spread kan man have som investor, hvor mange kan man være noget for med hvad?

Virksomhederne befinder sig på forskellige stadier. Når jeg tager ”lead” i en startup-investering, er min metode at arbejde ret tæt med founder-teams de første par år. Jeg ser min opgave som at hjælpe dem med at modnes som team og ledere og sammen med dem tage den største del af risikoen ud af projektet ved at komme helskindet gennem ”dødens dal”. Derefter blive min rolle mere tilbagetrukken a la bestyrelsesmedlemmer i mere modne virksomheder. Jeg har været så heldig, at nogle af dem er hoppet meget hurtigt over den dal og ind i profitabel vækst og fungerer meget selvstændigt, så der står jeg blot til rådighed, når de ringer for sparring. Så det er en dynamisk bevægelse.

Pro-medlemskab?

Støt missionen om økosystemets stemme. Få tjek på de vigtigste personer og dagsordener – og nå ned under alle hurra-nyhederne.

Tryk her

Allerede medlem? Log ind her: