5 skarpe til ugens investor & rådgiver: Henriette Kinnunen

Henriette Kinnunen rådgiver startups og investorer inden for bl.a. forretningsudvikling, god governance, partnerskabs- og vækststrategier. Hun har over 20 års erfaring inden for skat, kommunikation og public affairs og er med tidligere poster som CEO i Aktive Ejere, direktør i Berlingske Media, chefjurist i CEPOS og lederskribent på Dagbladet Børsen blevet udpeget som en af de 100 mest indflydelsesrige kvinder i Danmark. Hun er én af initiativtagerne til iværksætterforeningen KvindeKompagniet.

1. Som rådgiver ser du mange startups og deres investorer. Hvordan ser du udviklingen af og modenheden på feltet i Danmark de seneste år?

Jeg ser et økosystem, som i den grad har taget nogle kvantespring de seneste år. På den ene side er investorerne blevet meget mere skarpe på, hvad de kan bidrage med, hvor de skaber størst mulig værdi, og hvilke områder som de skal holde nallerne fra. På den anden side ser vi også nogle startups, som er ekstremt innovative, ved hvor de vil hen og hvad det kræver, og som i mange tilfælde er stiftet med et globalt mindset. Det betyder også, at det ikke kun er danske iværksættere, de lader sig inspirere af, men i lige så høj grad udenlandske, hvilket alt sammen er med til at styrke det danske økosystem.

Pro-medlemskab?

Støt missionen om økosystemets stemme. Få tjek på de vigtigste personer og dagsordener – og nå ned under alle hurra-nyhederne.

Tryk her

Allerede medlem? Log ind her: