5 skarpe til ugens investor: Kræn Østergaard

Kræn Østergaard er CEO i COOP Danmark med 40.000 medarbejdere, 1,8 mio. medlemmer og en omsætning på 50 mia. kr. I år fik COOP Invest 100 mio. kr. til investering især i foodtech. Kræn er også selv business angel og også DanBAN medlem og har hele perspektivet fra corporate over venture- til BA-virksomhed. Herudover er han lige dele skarp og behagelig at omgås.

1. I interviews, fx i Lederne, lægger du meget vægt på at give medarbejdere ansvar og på at nedbryde silotænkning. Er (tidlige) startups så ikke lidt en drøm, for der lever de det jo fuldt?

Ingen tvivl om det – den fælles mission, action-orienteringen samt fraværet af bureaukrati er herligt forfriskende i forhold til mange store koncerner og giver mig også inspiration at tage med tilbage til den kulturrejse, som vi er på i Coop. Samtidig er den mest nødvendige struktur og governance fra koncernerne meget relevant – og nødvendig – når startups skal skaleres, men det skal udvælges og doseres nøje, så agiliteten og sammenholdet ikke kompromitteres.

Pro-medlemskab?

Støt missionen om økosystemets stemme. Få tjek på de vigtigste personer og dagsordener – og nå ned under alle hurra-nyhederne.

Tryk her

Allerede medlem? Log ind her: