5 skarpe til ugens investor: Birgitte Frost Mathiesen – investor i sociale startups

Birgitte Frost Mathiesen er ledende partner i Den Sociale Kapitalfond, som investerer for at skabe attraktive finansielle afkast med positiv social effekt. Hun er ansvarlig for forretningsdelen SKF Accelerate, har ansvaret for alle acceleratorindsatser og startupinitiativer og har selv været iværksætter og arbejdet i flere internationale koncerner. Hun sidder i dag i en række bestyrelser.

1. Hvad driver dig – eller hvorfor arbejder du på at forbedre folks vilkår og samtidig tjene penge?

Fordi jeg tror på markedskræfterne og vores erhvervsliv. Og fordi jeg grundlæggende tror, at vi som mennesker – og dermed også vores virksomheder, som består af mennesker – vil både os selv og hinanden det bedste. Men for at kunne gøre det bedste skal gode forhold og vilkår være til stede. Vi får kun gode forhold og vilkår, hvis vores samfund beror på muligheder, frivillighed og engagement. Vi skal ikke tvinge vores erhvervsliv til at tage et samfundsansvar (a la hvis ikke I gør, så…). Men vi skal gøre det attraktivt, for både iværksættere og etablerede virksomheder, at arbejde for at sikre vores samfund og vores sammenhængskraft.

Pro-medlemskab?

Støt missionen om økosystemets stemme. Få tjek på de vigtigste personer og dagsordener – og nå ned under alle hurra-nyhederne.

Tryk her

Allerede medlem? Log ind her: