10 ting iværksættere skal lære af Lykke-Per
Historien handler om den vrede præstesøn, der vil bygge et gigantisk kanalsystem på tværs af Jylland, men ender som ensom, fraskilt og fattig vejassistent i Thy. Langt fra den exit strategy, han havde drømt om. Alt sammen, fordi han er for stædig, egoistisk og grisk, når det gælder HANS ide. Han er for ulykkelig en sjæl til at blive lykkelig af hverken kærlighed, videnskab eller rigdom. Her får du de 10 startup-moraler, du kan og bør lære af Lykke-Pers ulykkelige drømmerier.
1. Opgiv ejerskab for medejerskab
Lykke-Pers ide er kun hans ide. Hans vision er 110 procent kontrol og…
Robot-startups ændrer investorers forretningsmodel
Der skal være et produkt, og der skal være betalende kunder i butikken. Sådan lyder det typisk, før venturefonde går ind i startups. Men det har den fynske robotklynge ændret på. Lige nu strømmer investorer tidligt ind i de fynske robot-startups. Fondene bekræfter, at de er i gang med fokusskifte fra ehandel og apps til deep tech som automatisering og robotter. I A.P. Møller-Mærsk vil selskabets corporate venture finde forretning i at løse klima- og fødevarekrisen. FoodTrack by Maersk søger lige nu startups, der bekæmper madspild. Se også listen over de upcoming foodtech startups, der nu skal videre til europæisk finale….
Løvens Hule læring nr. 1: Værdisæt virksomheden smart
Adskillige iværksættere i Løvens Hule beder om 1 million kroner for 10% ejerandel af virksomheden, hvilket værdisætter virksomheden til 10 mio. kr. Dejligt runde tal. Men hvis produktet ikke er helt færdigt, omsætningen endnu ikke er begyndt at drible ind, og teamet er skrøbeligt, så er det meget svært at lande investeringen til en høj værdisætning.
Der er problemer med værktøjskassen
Mange iværksættere ved ganske enkelt ikke, hvad deres startup er værd. Det skyldes først og fremmest, at de klassiske værdisætningsmetoder (f.eks. discounted cash flow metoden) er vanskelige at anvende for en startup, der står med begrænsede regnskabstal og skrøbelige…
Venturefonde rykker tidligere ind i robot-startups
I denne måned er det præcis ti år siden, at en af den danske robotklynges efterhånden grand old men, Enrico Krogh Iversen, blev adm. direktør i Universal Robots. Dengang var der ingen udenlandske venturefonde, der sværmede om den spæde danske robotklynge i Odense. Og da slet ingen, der ville investere, før robotvirksomhederne med et positivt cashflow havde bevist deres forretningspotentiale. I dag har de fynske robot-startups helt anderledes fat i den lange ende, når det kommer til investorerne. Og selv større udenlandske venturefonde har erkendt, at hvis man vil med på vognen og sikre sig en del af upsiden, så…