Ugens startup MATR: Har Claus Meyer og MATR fundet teknikken, der erstatter kød?

MATR mener at have knækket nødden til at fremkalde de smagsstoffer i grøntsager, som vi craver i kød. Vi har talt med co-founders Claus Meyer og Randi Wahlsten om deres clean-label kød-alternativ, der skal vinke farvel til surrogat-kød med e-numre. Produktet og kunderne er der, men skaleringen kræver 150 mio. kr., som de har sat jagten ind på.

Co-founders Claus Meyer og Randi Wahlsten og et hold professorer i mikrobiologi har gennem de sidste par år arbejdet på en særlig fermenteringsproces. Den skal fremkalde de aminosyrer og smagsstoffer i lokale økologiske grøntsager, der resulterer i den famøse umami. Den umami, som man ellers typisk forbinder med kød og andre fedtholdige produkter. Fermenteringsprocessen skal altså udvikle de smagsstoffer, som mange normalt savner i alternativer til kød, og som får en hel del af os til at nøle og træde vande, når vi står foran køledisken i supermarkedet eller ved skranken på en burgerbar. At fremkalde de komponenter, der giver samme tilfredsstillelse som kød, kræver ifølge Claus Meyer normalvis, at der tilsættes usunde tilsætningsstoffer og e-numre. Men den nød mener han, at MATR har knækket:

Pro-medlemskab?

Støt missionen om økosystemets stemme. Få tjek på de vigtigste personer og dagsordener – og nå ned under alle hurra-nyhederne.

Tryk her

Allerede medlem? Log ind her: