"Timingen for det her miljø er helt rigtig. På den ene side ser vi flere og flere alliancer mellem iværksættere og corporates. På den anden side er vi kun lige begyndt,” siger Michael Bak, der er ny Managing Director i Pier47. Foto: Rainmaking.

Ny direktør skal matche startups og corporates i Pier47

Tidligere #CPHFTW-direktør Michael Bak har siden starten af april stået i spidsen for at matche innovatører fra det etablerede erhvervsliv med scaleups og startups i Rainmakings kontorfællesskab Pier47 på Langelinie Allé i København.

Det er et kendt ansigt i både startupmiljøet og Rainmaking, der fremover skal få startups og scaleups til at arbejde sammen med store virksomheder om at skabe morgendagens teknologiske løsninger.

Den nye Managing Director i Pier47, Michael Bak, kommer senest fra et job som direktør i #CPHFTW, og han har tidligere været ansvarlig for acceleratoren BLOXHUB BuildTech for byggeindustrien og direktør for iværksætterkonkurrencen Venture Cup.

“Pier47 ligger i forlængelse af min erfaring med opbygning og udvikling af netværk. Huset her har kapacitet til at rumme flere individuelle økosystemer. Vi har lagt ud med et fokus på den finansielle og den maritime sektor, og jeg ser frem til at få dem til at snakke digital strategi på tværs af deres respektive brancher,” siger Michael Bak.

Det gode samarbejde

De to scaleups Worksome og Happy Helper bor allerede i bygningen, der også huser digitale teams fra Danfoss og Maersk.

“Jeg glæder mig til at være med til at facilitere samarbejder mellem husets innovationsspillere. Timingen for det her miljø er helt rigtig. På den ene side ser vi flere og flere alliancer mellem iværksættere og corporates. På den anden side er vi kun lige begyndt. Og når det gælder om at identificere de metodikker, der skaber gode innovationssamarbejder, har vi et stykke vej endnu. Den vidensdeling kan Pier47 blive en platform for,” siger Michael Bak.

Tech som global problemknuser

Den tidligere #CPHFTW-direktør skal både skabe samarbejder på tværs af brancher i huset og mellem corporates og startups.

”Når man fysisk sidder sammen til hverdag, er der en anden og bredere mulighed for at få folk til at mødes, der normalt ikke vil arbejde sammen. Koblingen er ny i en dansk kontekst, og det er en fed udfordring at samle alle i samme hus, der er på forkant med den ny teknologi,” siger Michael Bak.

Personligt glæder han sig til at matche kompetencer og viden, så teknologien kan løftes til et niveau, hvor den kan bruges til at løse verdens store udfordringer.

”Når vi samarbejder på tværs, kan vi løse udfordringer, som ingen kan gøre alene,” siger han.

Martin Bjergegaard, partner i Rainmaking, fremhæver også målet om at nedbryde siloer i det nye kontorfællesskab.

“Michael er god til at leve sig ind i den corporate innovationsdagsorden, ligesom han forstår, hvad der driver iværksættere. En af de vigtige opgaver på Pier47 er at sikre, at huset kan rumme et væld af kulturer, på tværs af unge og gamle virksomheder, etablerede og nye industrier. En af gaverne ved en ny fysisk ramme er, at det løsner op i silo-tankegangen. Når der er tilpas mange i Pier47, bliver det svært at lukke sig om sig selv som virksomhed,” siger han.

Der er endnu ikke sat navn på hvem, der bliver Michael Baks afløser i #CPHFTW. Men organisationen regner med at have en direktør inden udgangen af april, oplyser Martin Von Haller Grønbæk fra #CPHFTW.