Nordisk Film investerer trecifret millionbeløb i gaming-univers til piger

Egmont-ejede Nordisk Film investerer 110 millioner kroner i svenske Star Stable Entertainment, der laver hestespil til piger.

Nordisk Film udvider spilporteføljen.

Det svenske spilfirma Star Stable Entertainment AB har fået en investering fra Nordisk Film på 110 millioner kroner, skriver Nordisk Film i en pressemeddelelse. Den svenske spilvirksomhed har skabt online-spillet Star Stable Online, som er et online multi-player spil om heste.

Nordisk Film, der er ejet af mediekoncernen Egmont, erhverver sig med investeringen en minoritetsandel af Star Stable Entertainment.

“Jeg er meget glad for, at vi nu bliver medejer af Star Stable Entertainment AB, som har en stærk position på det globale online-spilmarked. Vi ser frem til at være med til at udvikle virksomheden yderligere. Gaming er et vækstområde, hvor vi kan udnytte vores kompetencer i Nordisk Film og Egmont, og hvor vi er klar til at foretage store investeringer,” siger Allan Mathson Hansen, der er koncerndirektør i Nordisk Film i en pressemeddelelse.

Han siger til Berlingske, at Nordisk Film bestemt godt kunne forestille sig at investere yderligere i spilindustrien fremover.

Star Stable Online har 14 mio. registrerede brugere i 182 lande og findes på 13 forskellige sprog. Star Stable entertainment har hovedkontor i Stockholm og mere end 100 ansatte.

”Vores rejse mod at tilbyde en meningsfuld gamingoplevelse til piger er lige begyndt. Vi er meget glade for, at Nordisk Film anerkender betydningen af vores mission og vil være med us på vores rejse,” siger Johan Sjöberg, CEO hos Star Stable Entertainment AB.

Nordisk Film Games har siden 2017 investeret i fem spilvirksomheder, nemlig Avalanche Studios, Reto Moto, Flashbulb Games and Multiverse og nu Star Stable Entertainment.