#MeWetoo – Hov! Hvad?

I den forløbne uge har den sociale platform MeWe fået et mindre rykind af danskere, primært forfattere. Flytningen er en reaktion på Facebooks mange sager om manglende persondatabeskyttelse, tracking og alle den slags kedelige ting, som de fleste af os ikke rigtigt for alvor gider sætte os ind i, hvis vi kan blive fri. Men det er netop problemet - “fri” er ikke noget, man bliver, det er noget man gør sig.

Den (måske for) kække rubrik, #MeWetoo, er et forsøg på at artikulere en samlet diffus fornemmelse af, at “nok er nok". Det er ikke én ting, der har udløst udvandringen fra Facebook, det er en bred palet af grunde og lang tids opsparet frustration over mange ting på de sociale medier over én kam. Frustrationen dækker også Google og andre, som med invasiv tracking af din gøren og laden målretter reklamer mod dig, når du mindst venter det… Det er bare for meget, som salig Onkel Danny messede.

Den fornemmelse er langtfra noget, som jeg eller de nye MeWe-emigranter står alene med. Efter den seneste skandale med Cambridge Analytica foreslog den gode Nikolaj Sonne på So ein Ding, at man som minimum droppede Messenger. Og den amerikanske entreprenør Elon Musk har som en direkte reaktion på skandalen ret spektakulært slettet de officielle Facebookprofiler for sine to store virksomheder Tesla og SpaceX.

Pro-medlemskab?

Støt missionen om økosystemets stemme. Få tjek på de vigtigste personer og dagsordener – og nå ned under alle hurra-nyhederne.

Tryk her

Allerede medlem? Log ind her: