Tommy Ahlers: At være menigt folketingsmedlem er ligesom at være en startup

Dette er Bootstrappings gratis nyhedsbrev. Bliv abonnent, og kom helt tæt på det danske startup- og investormiljø. Skriv til info@bootstrapping.dk

Det var en veloplagt tidligere minister for forskning og uddannelse, Tommy Ahlers, der gæstede Bootstrappings nytårskur og toårsfødselsdag torsdag i sidste uge. I en humoristisk og personlig beretning om, hvordan det er at gå fra at være en vigtig og betydningsfuld minister til menigt folketingsmedlem, fortalte Tommy Ahlers om livet på første klasse med ministerchauffør. Det blev en dag i Klub tæt på Nørreport Station, der samlede iværksættere og centrale aktører fra hele det danske tech-økosystem i en fejring af et godt år for dansk iværksætteri.

Dansk taleteknologi er underlagt en lille håndfuld amerikanske virksomheders forretningsstrategier. Dansk talegenkendelse findes i dag på Siri og Google Assistent, men ikke på Amazons Alexa – de har valgt det fra. Dansk sprog i den digitale verden er truet.

FundBricks.com er en ny finansieringsvirksomhed inden for byggefinansiering og samtidig en crowdlendingplatform, hvor “hr. og fru Danmark” kan investere i byggefinansiering til ejendomsprojekter. FundBricks.com gør det muligt for investorer at udlåne deres formue til danske ejendomsprojekter til en høj rente og kort løbetid ved at matche ejendomsudviklere med private investorer. Den nye finansieringsvirksomhed tilbyder en onlineplatform, som ejendomsudviklere kan bruge til at markedsføre deres ejendomsprojekter og finde potentielle investorer.

Univate by Symbion på Emil Holms Kanal, en af de fem lokationer i Symbion Community, er fredag den 31. januar til søndag den 2. februar vært for verdens største Game Jam-event: The Global Game Jam (GGJ) by Univate på Islands Brygge. Game Jam tilbyder alle, uanset færdigheder og niveau, at mødes og skabe et digitalt eller analogt spil baseret på et udvalgt tema.