Tør du investere på vækstbørsen?

I dag er sidste dag, du kan tegne dig for aktier fra vækstbørsen First Norths seneste medlem, Hypefactors.

Selskabet er det syvende i år, der vælger børsvejen til at rejse kapital. Og med det nye børsmedlem ser billedet allerede nu en smule bedre ud end sidste år, hvor svenskerne slog os med 89-5, når det kommer til børsnoteringer.

Men er det nu også ubetinget godt, at flere vælger børsvejen? Investorer som Ulla Brockenhuus-Schack fra Seed Capital og garvede iværksættere som Martin Thorborg og Michael Stausholm er bekymrede. For er der for meget hype i Hypefactors og andre nye noteringer, og betyder det, at vi sender alt for umodne selskaber på børsen i den tro, at de bliver folkeaktier?

Data, data og mere data

I denne uge kan du også læse, hvorfor den canadiske investor Moe Levin har kastet sin kærlighed på danske techstartups, som Tame og Labfresh. Levin er især begejstret for danske startups’ brug af data. Own your numbers er også et af de råd, Asger Rasmussen, stifter af Klipworks, giver i sin blog. Han er netop hjemvendt fra San Francisco, hvor han har pitchet foran en af verdens mest succesfulde investorer.

Gaming har altid tiltrukket de mest rebelske iværksættere. Og der er nok at tage fat på i den nye bog “Retro” om videospillets historie.

Og så er ejendoms- og byggebranchen i fuld gang med at blive digitaliseret og disruptet. Her er 12 danske propertytech-startups, du bør holde øje med.

God læselyst.