Tidligere elitesoldat skaber fremtidens tech-iværksættere

Dette er Bootstrappings gratis nyhedsbrev. Bliv abonnent, og kom helt tæt på det danske startup- og investormiljø. Skriv til info@bootstrapping.dk

Den Singapore-baserede accelerator Antler er en af de mest interessante aktører i tech-startupverdenen i disse år. En recept af et pudsigt miks af kreativ design thinking, grundlæggeren Magnus Grimelands hardcore elitære fortid som norsk elitesoldat mikset med McKinseys strukturelle grundighed er forklaringen.

En investor, der investerer i impact, bør ikke frygte at gå på kompromis mellem afkast og impact. Men det kommer an på, hvad man investerer i, og på hvilket stadie man gør det, siger stifteren af Den Sociale Kapitalfond, Lars Jannick Johansen.

Mange sammenligner forholdet mellem iværksætter og business angel med et ægteskab. Partnerskabet kan være alt fra nyforelsket sværmeri, et dybtfølt skæbnefællesskab eller et forhold på randen af skilsmisse.  Ja, du føler måske de unge mennesker er løbet med alle dine penge og er stiktosset. Her er chefredaktør Timme B. Munks bud på de vigtigste psykologiske mekanismer og problemer i ægteskabet mellem en business angel og en startup.

FRA DEN STORE VERDEN

Kryptosvindel bliver ikke mere surrealistisk end dette. En ny BBC-podcast afslører mysteriet med OneCoin, ledet af den tidligere McKinsey-associerede Dr. Ruja Ignatova.

Når vækst ikke længere er ønskværdigt. Denne artikel argumenterer for, at for-meget-vækst-for-hurtigt kan være selvdestruktivt, og peger på WeWork som et eksempel.

Girl Power. Se denne liste over europæiske startups for kvinder.

City Collaboration. Yaron Valle, partner i investeringsfirmaet Target Global, hævder, at Europa vil stå stærkere, hvis det forbinder sine fragmenterede knudepunkter over kontinentet.