Store drømme om store virksomheder

Hvis iværksætteri skal blive big business for stifterne (og for samfundet), skal startups ikke blive ved med at være i startup-størrelse. Ifølge Lisbeth Valther, direktør for Scale-Up Denmark, kræver det, at lederne i små virksomheder bliver bedre til at tænke strategisk og hente inspiration udefra.

I dagens sommernyhedsbrev fokuserer vi på scaleups. Læs Henrik Grim fra Northzones beskrivelse af den store forskel på at være investor i en startup og i en scaleup.

Læs eller genlæs også vores reportage fra scaleup-eventet Startup Extreme, der løb af stablen i naturskønne norske omgivelser i juni og gjorde deltagerne klogere på, hvordan man gør en startup til en scaleup.

Bootstrapping har fulgt Nordic Scalers-holdet det sidste halve år for at finde ud af, hvad offentlige programmer kan give til vækstvirksomheder. Vi spurgte en af virksomhederne i starten af programmet, og så spurgte vi flere af dem, da programmet sluttede i maj.

Skabelsen af scaleups er nemlig ikke kun godt for virksomhederne. Det er afgørende for, at vi kan beholde de nordiske velfærdssamfund i fremtiden. Det siger direktøren for Nordic Innovation, Svein Berg.

Og så har vi ny podcast fra Iværksætterhistorier.dk; denne gang om det bæredygtige mobilselskab Greenspeak.

God læselyst.