Kilde: Getty Images

”Startup i Qvortrups kløer”, Sahra-Josephines modfortælling – Belt Thightening – Airflight dronen – Lars Scale’r – AI – Allan Polack

 

Henrik Qvortrup får nok igen mere tid til at komme i vores lokale fitnesscenter. Ekstra Bladets medarbejdere gjorde oprør over behandlingen, de fik. Jeg ville nok have gjort oprør over hans strategi og metoder: ”Vi bruger uortodokse virkemidler, iscenesætter og sætter eliten stolen for døren” skrev Henrik. Ret så tidlige, gældstyngede startups, indgår åbenbart også i ’eliten’. Sahra-Josephine Hjorth har givet Bootstrapping sit første åbenhjertige interview om at være objekt for EB’s ”tech dronning”-kampagne. Hun går til biddet i sin afsløring – bare ved stille og roligt at fortælle om Ekstra Bladets ’uortodokse virkemidler og iscenesættelser’. Det er vild læsning om en kønnet hetz i dagens medievirkelighed.

Jeg håber ikke for CanopyLAB, at de skal spænde bæltet ind på grund af sagen. Som jeg hører det, bakker investorerne alle op, og deres hånd på kogepladen er vel bedste indikator for, hvad der er op og ned i substansen – eller manglen på samme – i Ekstra Bladets selvopfundne sag. Mens ellers er ”Belt Tighteningvel et meget godt udtryk for, hvor markedet er på vej hen. Jeg skulle i går, som del af en retailbestyrelse, genoverveje et tilbud på en e-business forretning og sandt at sige: Brick&Mortar er tilbage med covid-normalisering, og inflationen og renter gør forbrugerne tilbageholdende. Så der er dømt topbeskæring på de højeste værdisætninger. E-commerce, dyre abonnementsordninger og farverige budtjenester er nok også lige dér, hvor bæltet er ved at blive spændt mest ind. Så er det nok klogt at satse på industriautomatisering, deep tech og health tech. Det er i al fald, hvad Lars Jensen, Scale Capital gør. Han er ude at rejse sin 3. venturefond og fortæller som ugens investor om hans nye ”kyssetest” og om at bringe startups til USA.

Belt tightening er bogstaveligt relevant i forhold til ugens startup, Airflight. For det med at få en drone op til en møllevinge off-shore er ikke for sarte sjæle. Ukuelige founder Mikkel Kærsgaard Sørensen fortæller godt om sin spændende og farverige startup-case. Investorkredsen, der har lagt 25 mio. kr., tæller bl.a. Enrico Krogh Iversen, så der er noget at brænde af, før livremmen skal spændes ind i det nordjyske. I dag kan du også høre første del af Techtopia nye serie om AI. Og du kan lytte til Allan Polacks sprøde stemme, før CEO i PFA, nu Danske Bank bestyrelse, når han taler om rollemodeller.

 

I Qvortrups kløer

17.000 delte opslaget om interviewet de første timer. Her kan du læse Sahra-Josephine Hjorths oplevelse af, som ambitiøs founder, at blive udsat i månedsvis for 3 graverjournalisters konstante og kontante kontakt til kunder, aktionærer osv. inklusive entré på privaten. Det handler om sexisme, det handler om mod til at sige fra, og det handler om gode råd til, hvad en startup i dag skal være forberedt på. Læs!

 

Ugens startup: Airflight – flyvende kran til verdens vindmøller

CEO & Founder Mikkel Kærsgaard Sørensen fortæller om at være hardware-startup med 12 fastansatte i hangaren i Brønderslev. Der har været udfordringer ved at få både drone og forretning op at flyve. Men de tackles med gå-på-mod og ingeniør- og forretningssnilde, og next stop er Silicon Valley, hvor mølleindustrien er i startboxen og skal services. 1800 ton CO2 sparer Airflight om året per kran. Flyv med.

 

Ugens investor: Lars Jensen, Scale Capital – bygger bro mellem Norden og USA

Scale Capital investerer i gode nordiske B2B-techvirksomheder og får dem ind på det amerikanske marked. Lars Jensen fortæller her om sin nye venturefond, der skal bane for endnu flere, der på den måde får løftet værdien op til 15x, og om sin ”kyssetest” og det aktive ejerskab i forhold til startups. Læs selv.

 

Techtopia 232: Har du tillid til kunstig intelligens? Episode 1

 

19. april udkommer SIRI-kommissionen med en rapport om brugen af kunstig intelligens i det offentlige. Nøgleordet er ikke så overraskende ”tillid”. Det er en forudsætning for succesfuld brug. Kloge eksperter som Gert Tinggaard Svendsen, Christian Ingemann og Thomas Ploug diskuterer. Lyt med.

 

Rollemodeller for alle #8 – Allan Polack, administrerende direktør for PFA

I nogle perioder skal vi arbejde rigtig meget, i andre perioder – f.eks. i forbindelse med små børn – mindre. Den fleksibilitet skal til, og det skal vi kunne tilpasse os, mener Allan Polack, i hans del af toplederstafetten ”Rollemodeller for alle”, fra Foreningen KvindeKompagniet. Hør selv.

 

Stram bæltet

Mit helt eget læderbælte er efter 10 dage med corona inde i de samme huller, som da jeg blev student. Lidt skal man have ud af det. Så det er skønt nu at komme på græs og blive fedet op. 100 business angels var til DanBAN middag på Villa i går, og 600 er allerede meldt til Town Hall hos Danske Startups torsdag på Enghavevej. Der er meget at glæde sig over og mange at glæde sig med i det danske økosystem. Herligt!