Kilde: Getty Images

Skrider markedet? – Vækstfonden 3.0 – MyDesk og din kontorstol – Jannicks impact – Ansæt mangfoldigt – Dr. Hack

 

5 mia. cyberangreb ramte Rusland den anden dag. Og på en eller anden måde kan jeg ikke lade være med at godte mig lidt over, at Putin smager den medicin, han har udsat alle mulige valghandlinger, statsinstitutioner og virksomheder for i den hensigt at destabilisere Vesten. Et stort problem er, at hans egen befolkning holdes nede i fordomme og uvidenhed, for det er fra den, han skal afsættes, mens ukrainerne kæmper heroisk mod en fremtrængende og terrorbombende overmagt.

De finansielle markeder er – med en verdenshandel truet af krig, corona i Kina, der lukker big tech fabrikker i Shenzen og mulig rentestigning på dagens rentemøde i USA – lige så volatile som vi sidst har set i finanskrisen og dot.com-krisen. Alibaba er faldet over 40 % den sidste måned. Jeg har længe drøftet, om business angel og venturefinansiering er påvirket, og sagt at der stadig er masser af kapital at placere. Men jeg kan jo ende som komiske Ali. For hvis nervøsiteten fortsætter, kommer vi til at se down runder, lavere multipler og ditto værdisætninger på vores startups.

Men lad os vente med den slags fortrædeligheder til på fredag. I dag skal vi kun have konstruktive diskussioner:

 

  • En spændende diskussion i vores alles dagligdag er, hvordan vi i startups indretter os udspændt mellem vores nye remote tilværelse og glæden ved at komme tilbage til kollegerne. Jeg tror på noget midt imellem, men præcis hvor? Her er ugens startup, Jesper Bo Larsens SaaS-løsning MyDesk spændende. For denmonitorerer det skiftende behov for kontorplads, kantine og parkering. Godt tænkt.

 

  • En tredje god diskussion står traditionelt mellem afkast og impact. Bare mere nuanceret for en af vores mest erfarne rådgivere og business angels Jannick B. Pedersen. Impact-projekter skaber nemlig både goodwill og resiliens. Hør også historien om, hvad Jannick fik ud af at introducere ”De syv gode vaner” i Danmark.

 

  • En fjerde har vi haft længe her, nemlig om Nasdaq First North. I dag bringer vi den opfølgende analyse og 21’ rangordning af certificerede advisors, fra Morten W. Langer, Økonomisk Ugebrev. Han diskuterer også – konstruktivt – performance på vækstbørsen i 2021.Hør også historien om, hvad Jannick fik ud af at introducere ”De syv gode vaner” i Danmark.

 

  • Endelig kan du får et par podcasts fra Vækstfonden og Techtopia i øret, dels gode råd til at ansætte mere mangfoldigt, dels en historie fra en DTU-professors hackerværksted.

 

Vækstfonden. Hvorhen nu? #2

Der er mindst fem udfordringer, vi i økosystemet kan se løst endnu bedre efter sammenlægning af Vækstfonden og EKF. Så med en offensiv tilgang kan det blive perspektivrigt for vores danske vækstvirksomheder. Eller hvad synes du?

 

Ugens Startup: MyDesk – arbejdet bliver hjemme

Skal vi arbejde fedt hjemmefra, eller skal vi tilbage til hygge kontoret og stræberkarrieren? Vigtig diskussion, men sundt at få måling på, hvordan vi nu rent faktisk og skiftende bruger vores fælles arealer. Ugens startup MyDesk har potentialer her.

 

5 skarpe til ugens investor med impact: Jannick B. Pedersen

Ugens investor er en meget erfaren rådgiver og DanBAN business angel med et særligt sigte: At gøre verden til et bedre sted. Og impact er ikke i modsætning til god forretning. Tværtimod. Læs hvorfor.

 

Status 2021: To klare vindere blandt First North-rådgiverne

Nasdaq First North har været heftigt diskuteret i 2021. For først optur med rekordmange noteringer og så nedtur fra maj, da Børsen begyndte sin vækstkritik, sjovt nok baseret på valueanalytikere, og skærpet fra august, hvor alle verdens vækstbørser vendte sydover. Morten W. Langer gør 21-regnebrættet op for de 22 selskaber og især for deres certified advisors. Læs selv.

 

Vækstfonden: Sådan ansætter du mere mangfoldigt – med Pil Byriel og Dan Hestbæk

Hvis man som Pleo skal ansætte 500 i 2022, giver det måske sig selv at ansætte mangfoldigt. Men ellers er det ofte venners venner. Så hvad kan du gøre? Pil Byriel, Develop Diverse giver råd, og Dan Hestbæk øser af sine erfaringer med at rekruttere til Lift Relations. Lyt med.

 

Techtopia 229: På besøg i Dr. Hwu’s hackerværksted

Dr. Hwu på DTU er specialist i hacking af forbrugerelektronik og har udvikler instrumenter med højere ydeevne, kortere time-to-market og lavere produktionsomkostninger. Du kan møde ham hos IDA 30. marts. Eller lytte her.

 

Ses fredag

Vi glæder os til at se dig her igen på fredag. Har du input, så skriv til jesper@bootstrapping.dk, og vil du gerne købe eller give et PRO-medlemskab, så ringer du til Nikolaj på 42610660. Vi ses.