Pas på. Svensken kommer!

Nu kommer den svenske børs Spotlight Stock Market til Danmark, og det skal give danskernes aktiekultur et tiltrængt boost.

Og hvad så?

Bootstrapping har før skrevet om, at svenskerne kan noget med folkeaktier og børsnoteringer af vækstvirksomheder, som vi kun kan skæve misundeligt til i Danmark. Men måske kan den svenske børs gøre, hvad Nasdaq First North (endnu) kun er lykkedes med i ringe grad, nemlig at få danske startups på børsen og skabe en danske børskultur.

”Kulturen kan man gøre meget ved,” mener Katrine Hoff, der er projektleder for Spotlight Stock Markets introduktion på det danske marked.

Nyt investeringprodukt for startups

Qvest er første modtager af en ny pulje penge fra Vækstfonden øremærket tidlige investeringer. Vækstfonden kalder puljen VF Early Engagement, og et af flere dogmer er, at Early Engagement-penge altid skal være syndikeringer mellem flere investorer. I dette tilfælde er PreSeed Ventures og SEED Capital gået med i Qvest, som er et tech-værktøj til projektledere.

Better Collective startede som to 19-årige gymnasiekammeraters hobbyprojekt og omsætter nu for over 193 mio. kr. Virksomheden er netop gået på børsen – i Sverige selvfølgelig – og har en klar plan for børsgevinsten.

Vi har også talt med Årets Kvindelige Iværksætter fra 2016 om hendes virksomhed GoodiePack, der indtil nu har bootstrappet, og så giver PR-bureauet Copus et par råd til startups til, hvordan de kommer i medier – som vores.

Netværk for investor-interesserede

Bootstrapping har her fra sommer overtaget moderatorrollen i LinkedIn-netværket Investing Capital and Knowledge. Vi vil opfordre alle vores læsere til at følge med og deltage i debatten i gruppen, hvis man har en interesse i investeringer i danske vækstvirksomheder. Meld dig ind her.

God læselyst!