Der var stor glæde, da danske Freetrailer blev den første danske startup, der blev noteret i danske kroner på svenske Spotlight Stock Market. Nu kommer Spotlight til Danmark og vil ændre aktiekulturen. Foto: Over Ullerup/Twitter.

Svensk børs vil booste dansk aktiekultur

Til efteråret åbner svenske Spotlight Stock Market – det tidligere Aktietorget – i Danmark. Allerede på fredag optages det andet danske selskab til handel i danske kroner og med en dansk selskabsstruktur. Spotlight rykker ind med et helt økosystem, der skal styrke den svage danske aktiekultur i vækstselskaber.

I årevis har vi herhjemme brugt Sverige som forbillede for, hvordan en aktiekultur for vækstselskaber på børsen burde være. Og mens der først inden for det sidste år for alvor er kommet gang i noteringen på Nasdaq First North, som er den danske fondsbørs aktieindex for vækstselskaber, så er det nærmest væltet ind med tilsvarende selskaber i Sverige.

Pro-medlemskab?

Støt missionen om økosystemets stemme. Få tjek på de vigtigste personer og dagsordener – og nå ned under alle hurra-nyhederne.

Tryk her

Allerede medlem? Log ind her: