Lisa Dalsgaard blev i 2016 kåret som årets kvindelige iværksætter. Foto: Goodiepack.

“Jeg er stolt over, at vi har bootstrappet hele vejen”

Goodiepack startede i 2015 og er nu i tre lande, og stifter Lisa Dalsgaard er stolt over, at man er nået så langt uden investeringer udefra. Nu skal der trykkes på speederen.

Lisa Dalsgaard har skabt Goodiepack. Virksomheden tilbyder et informationssystem til eventarrangører, som kan sende relevante informationer ud til deltagerne. Det kan f.eks være spørgeskemaer, konkurrencer, eventinfo, afstemninger osv. til f.eks. en fodboldkamp eller en koncert.

I denne uges podcast snakker vi om, hvordan hun startede Goodiepack, og hvordan det hele kom i gang. Vi taler også om, hvorfor hun var nødt til at lukke en virksomhed for at kunne fokusere 100 procent på at opbygge Goodiepack. Under opbyggelsen blev hendes tekniske co-founder headhuntet, og derfor snakker vi om, hvordan hun fandt sin nuværende partner Rene Jespersen.

Opbyggede et tech-miljø i Aalborg

Lisa Dalsgaard havde startet sin første virksomhed i København, men da hendes co-founder sagde stop, flyttede hun tilbage til Aalborg. Her opdagede hun dog, at tech miljøet stort set ikke var eksisterende. Derfor startede hun netværket NextNord, som efter kort tid blev et fast mødested for blandt Aalborgs IT-iværksættere.

Det gode fællesskab blandt tech-iværksætterne affødte hurtigt behovet for et kontorfællesskab, hvor de kunne lære endnu mere af hinanden. Derfor fik Lisa den skøre ide at leje slottet Aalborghus og indrette det til et kontorfællesskab for IT-iværksættere.

“Lige pludselig kom IT iværksætterne frem fra alle afkroge af området, så det er ikke fordi de ikke var der. De manglede bare et sted at samles,” siger hun.

Årets kvindelige iværksætter 2016

Lisa Dalsgaard blev i 2016 kåret som årets kvindelige iværksætter. Udover hendes koncept med digitale goodiepacks, skete det bl.a. på baggrund af hendes engagement for at få det nordjyske iværksætterøkosystem til at blomstre. Her er hun involveret i iværksættermiljøet StartupWorks, som har til huse på i Aalborghus Slot. Men hvorfor Aalborg? Et måske for nogen ulogisk valg, hvis man vil skabe en techvirksomhed, men ikke for Lisa Dalsgaard.

“Jeg har kun 15 min. til lufthavnen, en lækker by og adgang til et spirrende tech miljø, som hunger efter fede virksomheder at arbejde for,” siger hun.

Altså det perfekte match for Lisa Dalsgaard, da hun vil realisere Goodiepack. Her fandt hun også Rene Jespersen, som nu er hendes samarbejdspartner.

“Der er for stor fokus på investeringer”

Lisa Dalsgaard mener, at for mange medier og iværksættere fokuserer for enøjet på den store investering som mål for succes. Hun er stolt over, at Goodiepack har bootstrappet forretningen til det punkt, man er på nu, og det har ifølge Lisa Dalsgaard givet virksomheden frihed til at vokse på stifternes vilkår.

Desuden har man brugt mange kræfter på at udvikle produktet i samarbejde med kunderne, og det har ifølge Dalsgaard givet Goodiepack det bedst mulige produkt. Nu er man klar til at trykke på speederen.

Hør mere om Goodiepack og Lisa Dalgaard i podcasten herunder:

Eller abonnér i Apple Podcasts | Android | Stitcher