Nyhedsbrev 24. marts 2020//Bootstrapping

Opfindsomheden er stor i økosystemet. Godt. Men krisen er større, og dens kodeord er: solvens. Er den nye klassekamp mellem offentligt og private ansatte? Og er svensk hårdhed snart bedre end dansk samfundssind? På Bootstrapping samler vi op og drager kriselæren set fra økosystemet af skalerbare virksomheder.

Bootstrapping fortsætter med at have fokus på de gode initiativer, der heldigvis også findes i denne tid i det danske tech-miljø. Det vælter nemlig frem med initiativer fra iværksættere i coronakrisen. Læs om, hvordan Esben Gadsbøll er ved at skabe Corona Tech – en tech-guerillabevægelse, der skal aktivere befolkningen og aflaste myndighederne.

Fra den juridiske side af miljøet giver en af de mest juridisk tech-kyndige i det her land, Martin von Haller Grønbæk, juridiske råd til startups og investorer. Hvordan fortolkes de enkelte aftalebestemmelser i lyset af COVID-19? Er man selv ved at misligholde dem, eller er den anden part ved at gøre det? Skal man søge at genforhandle bestemmelser om levering og betalinger? Er der forhold i forbindelse med COVID-19, hvilke falder ind under, hvad jurister kalder force majeure? Du gør klogt i at læse Martin von Haller Grønbæks råd.

COVID-19-udbruddet har ramt alle virksomheder hårdt, men nok især startups. For at skabe opmærksomhed om situationer, som startups befinder sig i, har The Hub/Danske Bank-startups bedt startups i hele Norden om at dele de udfordringer, COVID-19-udbruddet har bragt med sig. Se resultaterne fra knap 500 startups her.

Verden er i krise. Et ondt virus er ved at svække og slå vores art ihjel. Løsningen er ukendt, og problemerne mange. Heldigvis er verdens tech-iværksættere vant til hårde odds og uløselige problemer. Læs Kforums redaktør Timme B. Munks artikel om founders der har mindsettet og den nødvendige fightervilje, som kan og skal redde os nu.