Lifescience og pharma er sagen nu: 3 fede cases – Sådan undgår du suttede bolsjer – Ny serie: 5 skarpe til ugens investor!

”Måske holder vi nogen kunstigt i live,” reflekterede den altid veloplagte erhvervsminister Simon Kollerup tirsdag på FSR- danske revisorers årsmøde. I al fald fik han og det store politiske flertal hurtigt brugt 100 mio. kr. mere på endnu en pakke til oplevelsesindustrien. En industri, der selvsagt alligevel er forståeligt frustreret både før og efter kl. 22, mens vi andre flår mundbind meningsløst af og på og bare håber, vi ikke skal lukkes endnu mere ned.

TechBBQ og Copenhagen Fintech Week, som vi samlede op på i fredags, skal bare være glade for, at de blev planlagt digitalt, for nu aflyses alt muligt. Med den meget værre bivirkning, at optimisme og investeringslyst let går i hi. Så galt er det dog ikke gået til nu, for COVID-19-påvirkningen varede ikke længe i foråret. ”Der er dog ikke nogen tvivl om, at der er en stor risiko for, at vi som samfund går et hårdt efterår og vinter i møde,” som Rolf Kjærgaard skriver i den i går offentliggjorte halvårsrapport fra Vækstfonden, hvilken redegør for de rekordmange 6,5 mia. kr., som fonden har pumpet ud i 705 mindre og mellemstore virksomheder i første halvår, herunder start- og scaleups. Fondens årlige rapport ”Fra startup til scaleup” er også kommet og giver bl.a. en oversigt over alle ventureinvesteringer. Men det og andre rapporter fra ugen vender vi tilbage til i den kommende tid.

I dag skal du nemlig læse tre ret fantastiske cases med de seje founders Rasmus Bech Hansen, Airfinity, Claus Møldrup, DrugStars, og Stine Sørensen, Radiobotics. Alle tre teams har forstået at udnytte helt forskellige typer sundhedsdata smart under krisen. Et trekløver af sene seedstartups, du kan lære noget af.

Jeppe Vestergaard Frandsen, en ny business angel i DanBAN, vil i kraft af sin internationale lederbaggrund på området være en god investor med 14 år i Maersk Line og er i dag impact investor. Vi har især spurgt ham om rollen som lead i et syndikat. Han er den første i vores nye serie 5 skarpe til ugens investor”. Men hvordan får investorer ellers adgang til stjerner i sit dealflow i stedet for ”suttede bolsjer”? Det fortæller Michael Bjørnlund i seneste indlæg i serien om hans investorliv.

Impactstartups og ditto investeringer griber om sig, Læs fra + impact om seneste myte, så du bagefter er lutret til fx at søge om dit lån i de 25 mia. kr., der nu skal flyde til Danmarks Grønne Fremtidsfond.

Alle startups, der måske eller måske ikke holdes kunstigt i live i hele 2020, bliver i al fald pænt forgældede. Til gengæld er det helt omkostningsfrit at lytte til ugens Henrik Føhns-podcast fra Techtopia. Ja, du kan læse med på Pro-artiklerne nærmest gratis som startup mindst et helt kvartal endnu via MobilePay 125016, altså helt så længe, som Simon Kollerup kan tage sit mundbind af for at tale om at genstarte Danmark og stadig sikre dig attraktive matching-lån.