Klog af succes

Mytedræber: Unitys stifter David Helgason har en vigtig pointe, når han gør op med myten om, at fejl er godt, og mange fejl er den lige vej til succes. For man lærer immervæk mere af sine successer, som han siger.

Dermed ikke sagt, at vi herhjemme dyrker vores fejl tilstrækkeligt. Det gør vi langt fra. Derfor er denne uges nyhedsbrev spækket med fejl – og vi deler dem gerne.

Battle scars giver vigtige erfaringer, og især hvis man deler dem med andre, som det sker på Fuckup Nights.

“Fejltagelser er ikke altid negative. Man skal bare være klar over, hvad man gjorde galt, hvad man har lært og melde det ud,” siger Mikael Nilsson, adm. direktør og stifter af November First.

For 20 millioner kroner test

Også forsikringstjenesten UNDO fortæller her åbent om, hvordan der ligger et års massive tests bag den tjeneste, der med rygdækning fra Tryg netop er lanceret i dag.

Deep tech startup Uizard var en succes allerede, før der var et firma og et produkt. Den disruptive teknologi nåede magasinet Wired allerede efter idemager Tony Beltramellis første tanker. Selskabet har netop landet en succesfuld kapitalrunde med et imponerende konsortium af internationale investorer.

Glem IQ og brug din AI i stedet

Bootstrapping har været til The Shift i Finland, der sætter spot på etik, dilemmaer og fremtid, når mennesker og tech smelter sammen. Er big data og algoritmer eksempelvis en trussel mod demokratiet og årsag til et mere ulige samfund, når udviklerene af algoritmerne ikke definerer succes som du og jeg? Og omvendt kan kunstig intelligens måske sætte mennesket frit, fordi teknologien kan overtage opgaver som planlægning?

Iværksætter og investor Lars Tvede tager i denne uge skatten på aktiegevinster under kærlig behandling i sin blogserie om venture.

Endelig en stor anbefaling til at lytte til podcasten om Statum, der har Birgit Aaby og Tommy Ahlers blandt investorerne.

Varm læselyst.