Frontløb i cowboyland

Hvad koster det Danmark, hvis selskaber som Aryze flytter ud? Og omvendt: hvilke fordele giver det lande med mest smidig lovgivning, når det kommer til ICO’er?

Spørgsmålene står i kø efter læsning af artiklen om lovens benspænd for danske iværksættere, der vil rejse penge via ICO’er. Og med al respekt for tidligere erhvervsminister Brian Mikkelsen, kan vi ikke vente med at “kigge på det, til der viser sig et behov for afprøvning af løsninger baseret på blockchain-teknologien,” som han siger i artiklen. For toget buldrer derudad. Og startups verden over søger allerede mod pionérlande som Schweiz, USA og Singapore.

Ingen bliver frontløber af at vente på de andre. Men 8 ud af 10 ICO’er er svindel. Og hvis man ikke vil være fodslæbende konservativ, hvordan bliver man så safe rider i cowboyland?

Læs også det store interview med udviklingsminister Ulla Tørnæs, der vil gøre Danmark til hub for udviklingstech, fordi danske startups har rigtig meget at byde ind med, når det gælder løsninger for verdens fattigste.

Omvendt er begrebet impact ved at blive fjer, som enhver kan smykke sig med. Hvordan kan du være sikker på, at begrebet også dækker over en reel forskel? Indtil nu peger pilen mest på mavefornemmelse, når det kommer til investorens tilgang til investering i impact.

I denne uge kan du også komme med i maskinrummet hos Sunstone Technology og blandt andet blive klogere på, hvor den brede fond har sit klare fokus.

Jesper Højberg Christensen byder velkommen til Jarlov, siger farvel til Mikkelsen og vurderer Klarskovs farvel fra Dansk Erhverv, og der er ny podcast fra Iværksætterhistorier, der har talt med jobmarkedets svar på Tinder: MeeW.

Bootstrapping udkommer med feriefrekvens i juli, men stadig med ugentligt, opsamlende nyhedsbrev. Og så glæder vi os til en frisk sensommersæson fra august.

HUSK, du kan logge ind på Bootstrapping og få adgang til alt vores indhold med følgende brugernavn og adgangskode:

Brugernavn: Danban
Adgangskode: Englevinger18

God sommer.