Universiteterne bugner af nye iværksættere

Danske studerende vil gerne være iværksættere. Faktisk bliver 43 pct. flere studerende iværksættere forhold til tidligere. Og godt nok omsætter de for mindre end andre startups, men de skaber flere jobs og overlever oftere end gennemsnittet af danske iværksættere. Den boomende pipeline af morgendagens iværksættere er rigtig godt nyt for de ellers meget lange udsigter for Danmark som iværksætternation.

Takt og tone for investorer

Investor Christian Jantzen fra Futuristic.VC siger undskyld. For alle de gange han i sit første år som investor har trådt iværksættere unødigt over tæerne ved ikke tage sig tid nok, være helt ærlig osv. Find hele indlægget, som er spækket med gode råd til både iværksættere og investorer, på vores engelske side.

Tillid med tech

“Grundstenen for civilisation er tillid. Uden tillid bryder civilisationen sammen. Men vi står på kanten af et nyt tillidssystem, en ny måde at organisere vores samfund på.” Sådan lyder det fra Silicon Valley-kommentatoren Andrew Keen. En af de helt store syndere er teknologien. Men den udgør også løsningen.

Kloge penge er ikke kun for startups. Også veletablerede små og mellemstore virksomheder kan med fordel række ud efter en af eller flere af landets mere end 4.000 business angels, når det halter med at udvikle og implementere strategiplaner, sådan som en ny Deloitte-rapport dokumenterer. Det skriver formandskabet for DanBAN i et debatindlæg.

I denne uge debuterer vi også med en anmeldelse fra tidligere Weekendavisen-skribent Søren Balslev af computerspillet We Happy Few, som er det første spil i fem år fra Microsoft-ejede Compulsion Games. Og i kritikken af fail fast og LEAN-Startup, som ifølge Væksthus Sjælland og Vækstfabrikkernes direktør Mads Váczy Kragh faktisk bør bruges endnu mere – også i store virksomheder.

Godt indhold koster penge. Så hvis du gerne vil læse alle vores historier, vil vi meget gerne lave et skræddersyet tilbud til dig eller din virksomhed. Ring til Jonathan på jonathan@bootstrapping.dk eller ring på 71 74 79 91 for at høre mere.

God læselyst.