Glem investorpenge – vi gør det på den gamle måde

Den danske martech-virksomhed TwentyThree køber britiske Buto til at opbygge et globalt videofirma ud af Europa. Opkøbet er drømmen om, at danskere også kan opbygge store virksomheder, og vi kan ekspandere ud fra Danmark – men uden investorpenge, siger Thomas Madsen-Mygdal.

Ny rapport fra Vækstfonden viser, at der er blevet investeret dobbelt så meget venturekapital i danske virksomheder i 2018 sammenlignet med året inden. Men skal investeringsfesten fortsætte, er Vækstkapital III afgørende, mener DVCA.

Danmarks Frie Forskningsfond igangsætter nyskabende forskning i nye digitale teknologier, som fremmer kunstig intelligens og styrkepositioner inden for bl.a. sundhed, offentlig digitalisering og computer science. Et udvalg af førende danske og internationale eksperter har tildelt 22 banebrydende projekter inden for nye digitale teknologier 80 millioner kroner til forskning i et bredt spektrum af samfundsområder.

Hvis Danmark skal have flere iværksættere, skal interessen for iværksætteri stimuleres i en tidlig alder, og gerne over længere tid. Det vil et nyt initiativ sikre. Hen over de næste to år vil over 600 børn, med støtte fra Villum Fonden, i fritiden få praktisk erfaring med, hvordan de udvikler gode idéer og gør dem til virkelighed.

Vi bør erkende, at dansk erhvervsliv lever i og af den gamle verden. Og at vi skal tage potentialet til os i det nye og indføre det i forhold til de spydspidser, vi har på pharma, fødevarer, energi osv. Men ud fra en sund dansk forretningsfornuft og etik, ikke ud fra hype og fantasier om hurtige milliarder, skriver iværksætter og investor Jesper Højberg i ugens klumme.

FRA DEN STORE VERDEN

Sagde nogen prenup? Tech-iværksættere ønsker ikke at dele deres startup-“babyer”, når de gifter sig, rapporterer Bloomberg.

50 franske fonde har underskrevet et charter, der forpligter dem til at dele antallet af ansøgninger fra møder med penge, der er investeret i kvindelige stiftere. Organisationen bag initiativet, Sista, ønsker at se 25 % af de finansierede franske startups oprettet af kvinder i 2025. Sista opfordrer også til, at VC-virksomheder skal have mindst 30 % kvindelige partnere og 50 % kvindelige investeringshold i de næste par år.

Har du et kvindeligt forbillede? Nominér dem! Antler har udarbejdet en liste over 50 inspirerende nordiske kvinder, der skal annonceres på Slush 2019. Klik her for at lære mere.

Endnu et personaliseret vitamin har ramt markedet. Nourished har lanceret sit nye produkt i England (denne gang i vingummiform). Læs mere om, hvordan denne sektor begyndte.

Lektioner fra dot com-boblen. Rana Foroohar sluttede sig til en startup midt i internetboomet i slutningen af ​​90’erne. Nu beder hun iværksættere om at se efter advarselsskiltene.

Bumbles fødeby er nu et knudepunkt for kvindelige iværksættere. Datingappen Bumble begyndte i Austin, USA, og byen tiltrækker nu et voksende antal kvindestyrede startups.

AirHelp i ny vækstfase: Udnævner bestyrelsesformand og tidligere administrerende direktør for Huffington Post Jimmy Maymann til CEO.