Tech-moralismen rammer nu venturekapitalisterne

Dette er Bootstrappings gratis nyhedsbrev. Bliv abonnent, og kom helt tæt på det danske startup- og investormiljø. Skriv til info@bootstrapping.dk

Det er ikke længere tech-giganter, som er under angreb. Nej, det er selve Silicon Valleys venturekapitalisme som sådan. Folk begynder at tale om en ny dot.com-boble, og not.com er navnet. Læs Bootstrapping-chefredaktør Timme B. Munks bud på den nye tech-moralisme.

Alting starter et sted. Alle skal starte et sted. Start med at blive medlem af Bootstrapping. Det er godt for dig, din virksom, din investering og ikke mindst hele økosystemet, som har brug for vidensdeling og en fælles offentlighed. Som Tommy Ahlers udtrykte det til vores 1-års fødselsdag: “Den allervigtigste samtale både i dag og i morgen handler om, hvad Danmark skal leve af i fremtiden. Det sætter Bootstrapping spotlys på – tak for det!”

Der er muligheder i de bløde robotter, fordi materialerne er så tilgængelige, og de er så nemme at arbejde med. En robot, der koster 10.000 kroner, er dyr. Koster den 100 kroner, så er det lige pludselig noget helt andet. Kunstig intelligens skal gøre det nemmere at styre bløde robotter.

Sundhedsdata og kunstig intelligens kan redde liv. Ved at analysere store mængder sundhedsdata kan vi nemlig forudsige, hvem der vil blive syge, hvornår de vil blive syge, og hvad der kan gøre dem raske. Særligt tre fokuspunkter kan bane vejen for AI-sundhedsløsninger i Danmark.

Nu er det snart Slush-tid igen, og hvis du er en Slush-veteran, kan du måske huske deres Raw Materials-indsamlingsstationer, der genanvender værdifulde materialer, der omdannes til industriel isolering, toiletruller, biogas og mere. Sådan bliver det også i år, hvor Slush, der finder sted 21.-22. november, igen i år arbejder henimod en slushtainable fremtid.

Robotter, kunstig intelligens, autonom transport, kollaborative systemer … Teknologi kommer mere og mere ind i vores liv, såvel i hverdagen som i vores jobs. Dette er baggrunden for RoboInsights-eventet, der foregår for tredje gang – denne gang 6. november 2019 på Danmarks Tekniske Universitet – det største af vores tekniske universiteter med ca. 9.000 studerende og ca. 5.000 ansatte.