Ugens startup: NitroVolt – gør os fri af russisk ammoniak

Mattia Saccoccio (CTO & Co-founder, NitroVolt), Suzanne Zamany Andersen (CEO & Co-founder, NitroVolt)
Med 50% af verdens fødevareproduktion bundet op på ammoniak, er kemikaliet selvsagt et af verdens vigtigste kemikalier. Den traditionelle ammoniakproduktion til gødning – der produceres via Haber-Bosch-metoden – udleder dog så store mængder CO2, at der er behov for at nytænke produktionsmetoden, der på verdensplan holder 4 mia. mennesker i live. Haber-Bosch-metoden udleder 2,5 ton CO2 pr. ton ammoniak. Det bliver til en udledning på 500 mio. ton CO2 om året, svarende til 2 % af den samlede globale CO2-udledning. Hele luftfartsindustrien eller 18,5 gange det samlede årlige CO2-udslip fra samtlige nordiske lande, kan man også bruge som benchmark for at

Lige nu: Prøv 14 dage gratis.

Start ud med 14 dage gratis og få adgang til de vigtigste historier i startup-økosystemet under overfladen.

Herefter 120 kr./md ex. moms. Abonnementet fornyes automatisk, indtil det opsiges.


Allerede medlem?

Startups skader dem selv ved at negligere diversitet

Pil Byriel, CEO & Co-founder, Develop Diverse

Diversitet nedprioriteres ofte i startups, fordi der hele tiden er noget nyt, der ‘brænder’. Men vi gør os selv en bjørnetjeneste, når vi ikke tænker diversiteten ind som et strategisk element, der kan gøre os mere konkurrencedygtige, fortæller Pil Byriel, CEO & co-founder i Develop Diverse. Hun giver her en guide til, hvordan du kan sikre diversitet og inklusion i din startup.

Lån til startups #4 – Udmåling af gæld: hvordan og hvor meget?

Kim Lundberg, EIFO

10 pct. af værdien af virksomheden, 1:1 på ARR eller noget helt tredje? Hvordan udmåler man størrelsen på lån til tech-scaleups i et marked, der på blot få år er ændret radikalt? Kim Lundberg, EIFO, undersøger i denne serie markedet for Tech Lending i ´24.
I de sidste to artikler fortæller han teknisk(!) om metoderne til at udmåle lån til unge Tech-virksomheder, og udfolder bl.a. hvor forskellene mellem långiver og investor ligger.

Hvordan skal vi forankre vores vækst-virksomheder i Danmark?

Gregers Kronborg
Der er en stigende politisk opmærksomhed på behovet for at skalere danske vækst- og teknologivirksomheder og ikke mindst forankre dem i Danmark. Ønsket er at fastholde hovedkvarteret, innovtionskraften, ejerskabet og afkastet i Danmark, mens de sælger på verdensmarkedet. I Danmark, ja faktisk i hele Europa, kniber det med denne forankring af vækstvirksomhederne. Specielt kniber det med at fastholde ejerskab og afkast.  Emnet kommer op fra tid til anden … ti-år efter ti-år, og senest også i forbindelse med regeringens forestående vækst-iværksætterreform. Og det er ikke så mærkeligt. Dels måtte næsten hele den generation af scaleups, vi skabte for 15 år

Lige nu: Prøv 14 dage gratis.

Start ud med 14 dage gratis og få adgang til de vigtigste historier i startup-økosystemet under overfladen.

Herefter 120 kr./md ex. moms. Abonnementet fornyes automatisk, indtil det opsiges.


Allerede medlem?