Tv.: Thor Angelo, Chief Commercial Officer, mf.: Louise Ferslev, CEO og founder, th.: Brian Bak Laursen, Chief Technical Officer

Vi signede med Vækstfonden i sidste uge, og pengene kommer allerede ugen efter

Første modtager af VF’s COVID-19-hjælpelån: Vækstfonden har sagt, at vi får pengene i dag eller i morgen.

Lommepenge-appen MyMonii fortsætter succesen med ny investeringsrunde fra prominente business angels og Vækstfonden. MyMonii har modtaget en investering på 2 mio. kr. fra Vækstfondens Business Angel Matching sammen med Louise Herping Ellegaard og Henrik Werdelin.

MyMonii har formået at hente penge i et svært marked og er en af de første til at modtage et såkaldt COVID-19 BA lån, som er et af Vækstfondens produkter, der skal sikre kapital til iværksætterne under sundhedskrisen. Produktet er en del af regeringens hjælpepakker målrettet tidlige virksomheder og vækstiværksættere.

”Vi er utroligt stolte af at få Louise Herping og Henrik Werdelin samt Vækstfonden med på vores rejse. De tilføjer uvurderlig erfaring, knowhow og netværk til MyMonii og til vores videre rejse,” siger Thor Angelo, bestyrelsesformand i MyMonii.

Sundt forhold til penge
Lommepenge er et yndet betalingsmiddel for forældre og en mindst lige så populær indtægtskilde for børn og unge, når plænen skal klippes eller værelset støvsuges.

”Heldigvis holdt de fast, da krisen så begyndte. Da COVID-19 kom, og aktiemarkederne var i frit fald, da blev jeg da nervøs for, om vi blev ramt af den bølge, hvor investorerne ikke længere investerede med risikovillig kapital”

MyMonii startede i 2015 med ambitionen om at skabe den absolut bedste og mest populære lommepenge- og betalingsapp til hele familien. I takt med, at samfundet bliver mere digitalt og kontantløst, og børn og unges ønsker, forventninger og forbrugsvaner skyder i vejret, bliver det desto vigtigere end nogensinde før, at de allerede i en tidlig alder får et sundt forhold til penge, hvordan de tjenes, og hvad det betyder, når de er brugt.

MyMonii tror ikke på, at børn har brug for en bank i den form, som deres forældre har haft dem. Fremtidens bank er mere enkel i form af en app.

”Vi har påtaget os rollen at hjælpe forældrene til at udvikle deres børn til at blive finansielt ansvarlige, så ikke alle vores børn ender ud i misbrug af kassekredit og forbrugslån” siger Louise Ferslev, CEO og founder, MyMonii.

Jeg var nervøs
Men hvordan rejser man kapital i en tid, hvor markedet ifølge flere iagttagere er frosset fast? Louise Ferslev peger på, at selskabet allerede havde en dialog med de to nye investorer, inden COVID-19-krisen begyndte.

”Vi er meget glade for lånepakken. Den hjælper virkelig meget i en tid, hvor det er utrolig svært at rejse kapital”

”Det, tror jeg, var en stor hjælp,” siger hun. ”Heldigvis holdt de fast, da krisen så begyndte. Da COVID-19 kom, og aktiemarkederne var i frit fald, da blev jeg da nervøs for, om vi blev ramt af den bølge, hvor investorerne ikke længere investerede med risikovillig kapital. Så derfor blev jeg virkelig glad, da det lykkedes at lukke og sikre vores nye investering.”

At det lykkedes MyMonii at få de nye investorer med i turbulente og usikre tider, opfatter hun som en blåstempling.

Den ene af de to nye investorer, Louise Herping, er en del af ordningen under Vækstfondens Business angel matching-lån, hvilket muliggør, at MyMonii også kan få del i Vækstfondens matchingordning.

”Vækstfonden har sagt, at vi får pengene i dag eller i morgen – det er ret hurtigt”

”Vi er meget glade for lånepakken. Den hjælper virkelig meget i en tid, hvor det er utrolig svært at rejse kapital. Jeg kan jo se, at mange af mine iværksætterkollegaer er meget pressede. Jeg kender flere, der har været tæt på at få investeringer, men hvor investorerne i sidste øjeblik er faldet fra på grund af coronakrisen,” siger Louise Ferslev.

Vækstfonden var smidig
MyMonii har været heldigere end mange andre startups i denne tid og sikret sig en runde, men tid er penge, så derfor skal låneprodukterne fra Vækstfonden også ekspederes hurtigt. Og det bliver de ifølge Louise Ferslev, der kun har positive ting at sige om Vækstfondens håndtering af MyMoniis lån.

”Vækstfonden har sagt, at vi får pengene i dag eller i morgen – det er ret hurtigt. Jeg synes, at de har været professionelle, og jeg mener, at det har været en rigtig god proces, og det har ikke været alt for rigidt. Vi har selvfølgelig skullet sende dokumentation, men de har været meget smidige. Vi signede med Vækstfonden i sidste uge, og pengene kommer allerede ugen efter. Det, synes jeg, er flot,” siger Louise Ferslev og fortsætter:

Det her er virkelig et hjælpelån, fordi det er gode terms. Det giver god mening at lave den slags låneordning, så startups, der er i den fase, som vi er i, kan få noget kapital tilført ved, at der også er nogle business angels, der lægger hånden på kogepladen.

”De skal føre os hen til, at vi kan rejse endnu mere kapital”

Vi skal have mere volumen
Pengene skal bruges til at fortsætte MyMoniis videre udvikling af platformen til at komme ud i hele verdenen med den bedste løsning til børn og håndteringen af deres penge.

”De skal føre os hen til, at vi kan rejse endnu mere kapital. Når man som fintech-startup ikke har den store volumen endnu, er det svært, fordi der er bare mange udgifter forbundet med at få det hele op at køre,” siger Louise Ferslev. ”Bare det at have vores betalingskort kørende er udgiftstungt og kræver, at vi kommer op i en højere volumen. Så vi skal have lanceret MyMonii Premium, vi skal have leveret vores MyMonii-kort til kunderne. Så lånet falder på et tørt sted.”