Et af værktøjerne er at samle de unge ”tech-nørder” om arrangementer, der styrker det faglige miljø og lysten til at stifte virksomhed.

Nordjyske kræfter vil bide skeer med Tel Aviv, Berlin, London og San Francisco

Det nordjyske miljø for tech-startups blomstrer som aldrig før, og derfor sætter Erhvervshus Nordjylland og Techhub Nord nu ind med hidtil uset styrke for at få så mange danske og udenlandske studerende til at etablere sig i regionen efter endt studie.

Let tilgængelige studieboliger og attraktive uddannelser har de senere år trukket et væld af danske og udenlandske tech-studerende til de nordjyske uddannelsessteder med Aalborg Universitet som spydspids. Erfaringen fra Erhvervshus Nordjyllands side er dog, at der stadigvæk er for mange, der efter endt studie forlader landsdelen til fordel for Aarhus, København eller de udenlandske studerendes hjembyer.

Se blot på Dublin, Tel Aviv og San Francisco. Det vil vi gerne kopiere i Nordjylland.

Derfor har Erhvervshus Nordjylland sammen med en række offentlige aktører og private virksomheder etableret Techhub Nord. Initiativet sigter mod at hjælpe tech-miljøet i Nordjylland med at finde investorer, nye medarbejdere eller co-founders, og nu får initiativet en ekstra vitaminindsprøjtning.

”Al erfaring viser, at man ved at sikre gode og fagligt inspirerende rammer omkring de studerende også øger chancen for, at de ikke søger væk efter studiet. Se blot på Dublin, Tel Aviv og San Francisco. Det vil vi gerne kopiere i Nordjylland, og derfor introducerer vi nu endnu flere foredrag med kendte tech-folk, et helt nyt samarbejde med Startup Weekend og generelt langt flere værktøjer, der hjælper tech-miljøet med at få nem adgang til penge, viden og medarbejdere,” siger en af drivkræfterne bag initiativet, Jakob Neua Nørgaard, der er forretningsudvikler i Erhvervshus Nordjylland.

Jakob Neua Nørgaard har selv en mangeårig baggrund som it-iværksætter og kom tilbage til Aalborg for seks år siden efter 14 år som ”udstationeret” i København.

”Jeg har selv været ude at snuse til vigtigheden at et velfungerende fagligt og socialt community omkring os tech-folk. Det fortjener Nordjylland også, og derfor har vi det næste halve år inviteret nogle af de tungeste danske it-folk til Aalborg, så de studerende kan møde dem, det virkelig er lykkedes for. Vores målgruppe er datamatikere, computer science-studerende og mediegrafikere, for vi tror meget på, at de udgør grundstenen i den gruppe, der kan skabe fremtidens store tech-virksomheder i Nordjylland,” fortæller Jakob Neua Nørgaard.

Techhub Nord er etableret i et bredt samarbejde mellem Aalborg Universitet, UCN, Innovationsfonden, Vækstfonden, Gatehouse Igniter, HjulmandKaptain, NextNord, Redmark, Startup Works og Erhvervshus Nordjylland, og allerede i oktober, november og december kan de studerende møde succesrige it-iværksættere som Tommy Andersen fra Libratone, Toke Kruse fra Billys Billing og Jeppe Rindom fra Pleo.

Det er gratis at deltage i de fleste events, som man kan finde på www.techhubnord.dk eller Facebook på adressen www.facebook.com/techhubnord.