Foto: GettyImages.

Ni startups klar til ny impact-accelerator

To danske startups er at finde blandt de ni udvalgte, der udgør første kuld på Danske Banks nye impact-accelerator.

I samarbejde med norske Katapult har Danske Bank netop sendt de første ni nordiske startups på intensiv træningslejr i en ny impact-accelerator, der fysisk holder til på SingularityU i København. Her skal de udvalgte startups klædes på til at skalere og skabe vækst i deres virksomheder. Alle startups i forløbet har det som erklæret mål, at deres forretning bidrager til at løse et eller flere sociale eller miljømæssige udfordringer under FNs 17 Verdensmål.

De 9 startups

Arctos er en platform, hvor du kan tilrettelægge, opdage eller booke udendørs aktiviteter i naturen, uanset om det er en endagstur eller et længere eventyr. Den finske startup har til formål at højne folks livskvalitet og samtidig beskytte naturen.

Checheza er en svensk startup, der har udviklet et spil, som hjælper børn med at lære at læse, skrive og tælle. Spillet er gratis, og det kan spilles på enten en iPhone eller en tablet, så man kan have det med sig overalt.

Provement vil via deres platform hjælpe mennesker med at balancere deres sundhed. Den svenske startup mener blandt andet, at overvægtige ikke skal være alene om at håndtere deres overvægt.

Crey er en dansk virksomhed, der har udviklet en læringsplatform, som hjælper med at demokratisere læring. Dermed kan alle parter være med til at skabe læringsindholdet.

Drowzee er en norsk startup, der kan hjælpe mennesker, der lider af søvnløshed. Ved hjælp af deres apparat vil du falde i søvn på få minutter i stedet for at ligge vågen. Softwaren sender feedback til din smartphone, så du selv kan regulere din hjerneaktivitet og hermed din søvn.

New Movements er en norsk startup, som producerer behagelige sneakers, der er lavet af genbrugsmaterialer.

Sign Lab er en norsk virksomhed. Platformen hjælper forældre, søskende og andre med at kommunikere med døve børn via tegnsprog.

Useless er en platform, der hjælper dig med at bruge færre penge og dermed investere de penge, de sparer dig for. Den finske startup vil hjælpe os med at spare penge, så vi redder planeten.

LuluLab er en dansk startup. De er fortalere for at styrke alle dem, der ikke har den samme adgang til digitale medier, som de fleste af os har. Startuppen udvikler pædagogiske spil, der skal gøre det lettere at tale om tabuer.