Stifterne af appen hagglestar, Michael Johansen og Lea Kilde.

Iværksættere vil stoppe taxa-scam

Ny app vil hjælpe turister med at undgå taxasvindel. Den første investering er i hus.

Michael Johansen, som er digital forretningsudvikler i VisitDenmark, har teamet op med iværksætter og digital designer Lea Kilde i forsøget på at gøre rejselivet lettere for alle, der rejser med den nye app hagglestar.

Appen virker ligesom Google Maps bare med lokale taxapriser. hagglestars priser er baseret på de gældende gennemsnitspriser i de forskellige regioner og områder, brugerne rejser i, samt prisdata fra andre rejsende.

Når appen åbnes, finder den automatisk brugerens placering. Brugeren indtaster, hvor hun vil hen, og hagglestar viser, hvad turen bør koste. Appen benytter også Google Translate, som kan oversætte den ønskede destinationsadresse i tilfælde af, at chaufføren ikke taler engelsk eller er velkendt i området.

Den første investering er i hus

Michael Johansen oplyser, at investorer allerede har vist interesse for hagglestar og det potentielle globale og udviklingsmæssige potentiale, den har. I første omgang er projektet 100 procent egenfinansieret, da Michael Johansen vurderer, at det i etableringsfasen var for tidligt at få udefrakommende investorer indover.

”Jo længere vi kan komme på egen hånd, jo højere valuation vil vi have, og så var det også vore intention i første omgang at få nogle egne erfaringer,” siger Michael Johansen.

Men appen er lanceret, og med hjælp fra bureauet Jungle Coders, som specialiserer sig i udvikling af MVP’er til startups, kan hagglestar nu downloades til både IOS og Android.

”Jungle Coders er nu med ombord. Deres forretningsmodel er, at de selvfølgelig har nogle helt almindelige kunder, som de er bureau for, men så har de også nogle setups, hvor de går ind og tager noget af ejerskabet, og så får vi deres teknologiske kodningshjælp til kostpris. Det betyder, at vi alle har hånden på kogepladen, også Jungle Coders. De har en option på 20 procent af hagglestar, hvis de vælger at aktivere den inden for et år,” fortæller Michael Johansen.

Men hagglestar håber at finde investorer og samarbejdspartnere til en yderligere udvikling:

”Hvis vi skal have en ordentlig revenue stream, så skal vi have koblet nogle lokale taxafirmaer på fra Asien, og så skal der et helt andet teknologisk setup til, og det vil kræve nogle investorer,” siger Michael Johansen, der helst ønsker aktive investorer.

Ifølge Michael Johansen er appen helt opdateret i hele Asien. På sigt er det hensigten, at hagglestar skal udvides på verdensplan samt andre serviceområder, hvor der er tendens til store prissvingninger.